Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Garantie Hard Drive

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Hoe zit het eigenlijk met garantie voorwaarden van hardeschijven want mijn hd hoort officieel 59.nog wat gig te zijn maar geeft nu 57. nog wat gig te zijn

  kan ik hem inruilen of moet ie meer dan zoveel procent stuk zijn.

  alvast bedankt?
 • Je hoef je HD niet in te ruilen ofzo er staat dan wel dat je HD 59 gig moet zijn maar de werkelijke hoeveel opslagruimte is altijd wat minder. Mijn 120 gig schijf is in werkelijkheid ook maar 114 gig.
 • http://www.planet.nl/planet/show/id=118880/contentid=402139/sc=967703
 • toen ik hem net had en hem met fdisk dus in dos insteld zei hij in dos ook 59 gig. en nu zegt ie in dos 57 gig
 • De afmetingen zeggen niet zoveel zoals BrigitteW al aangeeft. Persoonlijk vind ik een harde schijf stuk als de diagnostische software van de fabrikant dat aangeeft of als er zo'n beetje 50 of meer slechte sectoren opzitten. Een paar meer of minder maakt niet zoveel uit, want een maand later is het meestal nog veel meer. Het is een teken dat de schijf slecht gaat worden. Een slechte schijf die de informatie nog tenminste 1 week bewaart (maar ja, zeker ben je nooit) zou nog enigszins bruikbaar kunnen zijn voor zeer tijdelijke opslag.
 • Shadow Figure heeft een hd-crash gehad, dat kunnen jullie niet weten want dat heeft hij niet in zijn post vermeld.
  Het betrof een maxtor geloof ik.

  Na al een tijd rare klik geluiden bagaf de schijf het, na veel gedoe is hij er in geslaagd om de schijf weer te partitioneren…

  Het is volgens mij gewoon een kwestie van tijd voordat de schijf de geest geeft.

  Normaal heb je minimaal 1 jaar garantie, soms 3 jaar fabrieksgarantie.
  Echter het is de vraag hoe een winkel het opvat dat je met een 1 jaar oude schijf aan komt zetten die het, 'nog wel….', doet.
 • Hij kan er natuurlijk de Maxtor diagnose-software op los laten. Overigens lees ik de laatste tijd regelmatig over crashende Maxtors die na een serie tikgeluiden de geest geven.
 • Ik heb ook slechte ervaringen met maxtor schijven…

  De enige schijf die bij mij ooit is gecrasht is een maxtor.
 • ik zal het hele verhaal even vertellen. ik had deze hd iets meer dan een jaar geleden gekocht dus dat ik er nog 3 jaar garantie op heb (net op tijd)

  sinds ik hem heb was altijd bij het opstarten hoorde ik altijd metaal tikken van windows ook bij het scannen van…. en het defragmenteren van de hd

  Sinds ik gister thuis kwam van stage zou ik mijn computer opstarten.
  en in het bios hoorde ik bij hardware detectie een stuiterend tik geluid en toen wou windows niet opstarten begon te zeuren over Himem.sys

  ben ik daarna backups aan het maken via xcopy op mijn andere harde schijf was ongeveer op de helft met backups toen liep ie vast en toen was mijn hd ondetectbaar.

  heb ik mijn pc een uurtje uit laten staan heb ik weer opgestart toen heb ik de rest nog overlaten zetten

  en daarna heb ik format c: uitgevoerd (nu ben ik op mijn stage mijn hd aan het testen maar ik hoor hem niet meer tikken)

  en nu mis ik 2 gig van mijn hardeschijf zelf en dan bedoel ik geen data
 • [quote:dea14d6ac4="Shadow_figure"]ik had deze hd iets meer dan een jaar geleden gekocht dus dat ik er nog 3 jaar garantie op heb (net op tijd)[/quote:dea14d6ac4]Meet 'm door met de maxtor tool. Niet goed -> retour, want je hebt nog garantie!
 • Na een format krijg je overzichtje te zien hoeveel slechte sectoren er op staan. Misschien dat er ook nog wel ergens een log bestandje van bestaat. In dit soort gevallen heel goed kijken naar elk brokje (slechte) informatie dat wordt getoond. Overigens heb ik slechts 1 Maxtor 40GB/5400rpm schijf. Mijn indruk is dat die goed presteert. Met Seagate schijven heb ik zelf slechte ervaringen. De service is daarentegen wel okay. Met mijn IBM schijf hetzelfde. De eerste werkte nog geen dag (die had dus nooit naar de winkel gemogen … De vervanger doet het na bijn 1 1/2 jaar nog steeds. Dat is voor mij dus ook de langst werkende harde schijf met een capaciteit van meer dan 30 GB gezien over een periode van 3 1/2 jaar. Dus mijn indruk is dat er slecht spul wordt verkocht. Die IBM vertrouw ik ook niet zo. Deze bevat nog wel de oorspronkelijk W98, W2K en WXP installatie. Dus ja, misschien wordt dat dan toch mijn beste merk. Het is tot nog toe ook mijn snelste schijf.
 • Harddiskfabrikanten rekenen decimaal, computers rekenen binair.

  59.000.000.000/1024*1024*1024=54.948
 • na de format gaf ie niks aan over bad sectors
  en bij power max gaf ie ook niks aan

  maar het valt mij op dat alle hd boven de 30 gig na een bepaalde tijd gewoon kapot gaan en houden het hooguit 3 jaar uit

  terwijl oudere hd's het nu nog heel goed doen zonder bad sectors
 • [quote:a6fac70d54="Shadow_figure"]na de format gaf ie niks aan over bad sectors
  en bij power max gaf ie ook niks aan

  maar het valt mij op dat alle hd boven de 30 gig na een bepaalde tijd gewoon kapot gaan en houden het hooguit 3 jaar uit

  terwijl oudere hd's het nu nog heel goed doen zonder bad sectors[/quote:a6fac70d54]

  Zijn de 40 en60 Gig schijven al zolang op de markt , dus 3,5 jaar ????
  Ik ben zeer te spreken over Maxtor (7 stuks die het allemaal nog doen)
  Je hebt denk ik een maandagmorgen model te pakken of het eea is door een andere oorzaak kaduuk gegaan.
 • 20-6-2000 heb ik een 30GB Seagate gekocht, die vond ik al erg prijzig. Groter kon toen ook wel, maar die waren mij toen te duur. Zo'n beetje 1 1/2 tot 2 jaar later (na verschillende crashes) is die vervangen door een 40 GB Seagate (onder garantie). Dus ja, 3-4 jaar geleden kon je al grote schijven kopen.
 • Ik heb dit probleem ook , ik heb een Western Digital WD400 Special Edition 40GB , en die is ook maar 37,66 Gigabyte. Hoe kan dit eigelijk ?
 • [quote:473faa493d="Computerfreakje"]Ik heb dit probleem ook , ik heb een Western Digital WD400 Special Edition 40GB , en die is ook maar 37,66 Gigabyte. Hoe kan dit eigelijk ?[/quote:473faa493d]
  Gerben gaf net al een voorbeeld van de TS dan, dat is gelijk ook de oorzaak:
  [quote:473faa493d="gerben"]Harddiskfabrikanten rekenen decimaal, computers rekenen binair.
  59.000.000.000/1024*1024*1024=54.948[/quote:473faa493d]
  In jou geval is het dan:
  40.000.000.000/(1024*1024*1024)=37,25 GB
  Komt al veel meer in de buurt van je 37,66 GB :wink: :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.