Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Kan DVD (re)writer ook afspelen?

Kjiratsiekoedel
8 antwoorden
 • Da's dus mijn vraag.

  Ik zie aangeboden PC configuraties met vaak een DVD speler en apart een DVD schrijver erin.
  Met CD writer kan ik ook afspelen.
 • Je stelt je vraag nogal onduidelijk?

  Als je bedoelt of een DVD-writer ook kan afspelen: ja, een DVD-writer leest DVD's, schrijft DVD's, leest CD's en schrijft CD's
 • Je antwoord is wel duidelijk.
  DVD writer kan dus zowel lezen als schrijven van DVD en CD.

  Persoonlijk vind ik 't overbodig om van CD/DVD zowel schrijver als lezer te hebben, tenzij je vaak on-the-fly kopieert.(Doe ik dus niet).
 • De levensduur van een DVD-brander wordt meestal bepaalt door de sterkte van de laser. Als veel leest met een DVD-brander, slijt de lens ook. Dus je bent sneller zonder brander. Daarom kun je beter een extra DVD-speler aanschaffen.
 • Ik denk dat je bedoelt de ophanging van de lens, want zover ik weet kan een lens niet beschadigt worden door licht van de laser, maar wel de mechaniek eromheen (heen en weer gaan van de lensophanging). Het klopt natuurlijk dat veelvuldig lezen (dus veelvuldig lezen), de slijtagesnelheid doet toenemen.
 • [quote:454e5845f2="Nelson Lau"]Ik denk dat je bedoelt de ophanging van de lens, want zover ik weet kan een lens niet beschadigt worden door licht van de laser, maar wel de mechaniek eromheen (heen en weer gaan van de lensophanging). Het klopt natuurlijk dat veelvuldig lezen (dus veelvuldig lezen), de slijtagesnelheid doet toenemen.[/quote:454e5845f2]Ik dacht dat de lens op den duur steeds minder licht produceerd, zodat je cd's niet meer kunt lezen. Verbeter me als ik het fout heb. (heb geen natuurkunde :( )
 • Hoeveel brand- en leesuren heeft een gemiddelde CD speler/writer respectievelijk DVD speler/writer?
  Geef fabrikanten hiervan specificaties?
 • Een DVD-+RW schrijft dus zowel DVD's als CD's, zo lees ik hierboven. Is het dan ook zo dat deze zowel DVD-R's als CD-R's schrijft of schrijft hij dan alleen RW's? Misschien een domme vraag, maar ik zou het toch graag willen weten… :oops:

  Als zo'n DVD writer trouwens zowel CD's als DVD's brandt, waarom wordt dan in de ene (notebook)advertentie alleen DVD-RW gezet en in de andere nadrukkelijk DVD-RW/CDRW?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.