Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

CD wil niet gekopieeerd worden...

Anoniem
p.blauw
11 antwoorden
 • Hallo,

  We hebben een gek probleem:
  Een collega van mij heeft een aantal nummers van een cassettebandje op cd gebrand. Die cd heeft hij gekopieerd in zo'n speciaal apparaat, wat je bij je stereo hebt staan. Was een aanbieding van MediaMart.
  Daar zit een cd speler in en ook een cd brander. Origineel er in, blanco audio-cd in de brander en kopieren maar.
  Maar nu is die cd nergens af te spelen behalve in de auto! ??? :o

  Dus: is er een wezenlijk verschil tussen een auto-cd speler enerzijds en een hifi-speler, of de cd die in de pc zit anderzijds?

  Overal geeft de audio cd: "no disc" - soms na langdurig geratel…
  Ook op mijn laptop. Maar, als ik WinOnCD 3.8 start, kan ik wel zien dat er iets op staat: audio bestanden (die dus alleen in de auto te horen zijn).

  Ik wilde proberen die cd te kopieren, maar nu deed zich het 2e gekke geval voor. Op het origineel staan 18 nummers van ongeveer 2-4 minuten, totaal 670Mb. Maar tijdens het kopieerproces kwam na 5 nummers de melding "Not enough space, insert blanc disc".
  Als ik de kopie bekijk zie ik dat er wel iets op gebrand is (5 nummers) en de rest is blanco.
  Wat gebeurt hier?

  Ik wilde eigenlijk proberen de nummers te "rippen" naar HD en dan opnieuw branden, maar rippers kunnen ook niets met de originele cd.
  Iemand die hier iets zinnigs van kan maken? Welk programma kan ik het beste gebruiken?

  Vr. groet, Paul
 • Probeer het eens met www.exactaudiocopy.de
 • Ga ik doen! Ik zal het reultaat hier posten.
  Tks, P.
 • Het ligt meer voor de hand, dat de speler in de auto niet zou werken, dan die uit een HIFI set.
  Naast de optie die HJS terecht doet, misschien een copie branden met Clone-CD of Alcohol 120%?
  En heb je e.e.a. al eens geprobeerd met een cd-r i.p.v een speciale audio cd? Ik ben benieuwd, succes.
 • [quote:6521d53972="Jank"]Het ligt meer voor de hand, dat de speler in de auto niet zou werken, dan die uit een HIFI set.[/quote:6521d53972]
  Inderdaad! :P Maar in 2 auto-cdspelers wel geluid, en in diverse audio en computer cd-spelers niet… Daarom vroeg ik me af of er soms andere hardware is gebruikt?

  [quote:6521d53972="Jank"]En heb je e.e.a. al eens geprobeerd met een cd-r i.p.v een speciale audio cd? Ik ben benieuwd, succes.[/quote:6521d53972]
  Nou het 'probleem' is dat mijn collega's bij mij komen als ze een probleem met hun computer hebben (hoe kan dat toch?). Een collega kwam met de bewuste cd en het verhaal. Uiteindelijk kon ik dat alleen maar bevestigen; in de auto wel en thuis niet. Ik heb dus maar 1 cd - speciaal voor audio - die in een apart apparaat is opgenomen. De audio rippers die ik heb werken niet - kan geen bestand of cd vinden…
  Dat lukt me wel met een gewone cd-r maar dat is vast niet wat je bedoelt?

  Ik ga de genoemde suggesties eens proberen - zodra mijn kleine meid dat toelaat! :wink:
 • Ik zat aan het volgende te denken, audio cd in het aparte apparaat, nadat deze geaccepteerd is, indien mogelijk, handmatig het laatje openen, audio cd eruit, cd-r erin en dan een copie maken. Of dan de gebrande cd-r wel is af te draaien op een hifi set.
  Meest simpele is natuurlijk een gewone copie branden van de originele cd-r met de cassettemuziek, maar dan helpen we deze interessante topic om zeep. Da's jammer :)
 • Ik had er eerder aan moeten denken maar ik verwachtte niet dat een apparaat dat verondersteld wordt complete cd's te kopieren, een sessie aan het eind niet afsluit! :roll:

  Zo'n apparaat is volgens de instructies ¨cd's er in en op de ¨copy¨ knop drukken… Niet dus!
  Toen ik (eindelijk! :P ) de sessie bij wijze van proef eens afsloot, en dat lukte nog ook, werke het zoals het hoort.

  Probleem dus opgelost.
  Conclusie van de eerste opmerking: Auto-cd spelers kunnen dus kennelijk als enigen cd's met een open sessie afspelen. Iets wat normaal alleen kan op de brander (zou je dan…??? branden in de auto? :) )

  Vr, gr Paul
 • [quote:99e8fca9ed="p.blauw"]Probleem dus opgelost.
  Conclusie van de eerste opmerking: Auto-cd spelers kunnen dus kennelijk als enigen cd's met een open sessie afspelen. Iets wat normaal alleen kan op de brander (zou je dan…??? branden in de auto? :) )
  Vr, gr Paul[/quote:99e8fca9ed]

  NIET MEE EENS : het lezen van (niet afgesloten) multie sessie cd´s is speler afhankelijk, dat wel. Maar dat alleen audio cd spelers daar geen last van hebben klopt niet. Ik heb eerder het omgekeerde vaak meegemaakt. Zeer zeker als de auto-cd-speler wat ouder is.
 • [quote:2513f04183]NIET MEE EENS : het lezen van (niet afgesloten) multie sessie cd´s is speler afhankelijk, dat wel.
  Maar dat alleen audio cd spelers daar geen last van hebben klopt niet. Ik heb eerder het omgekeerde vaak meegemaakt. Zeer zeker als de auto-cd-speler wat ouder is.[/quote:2513f04183]

  Hmmm. Over dat speler-afhankelijk zijn we het wel eens… Ik vraag me nu nog steeds af waarom en waarin auto cd-spelers anders zijn dan hifi en pc cd spelers, om het maar eens zo te noemen?

  En bosje, het zal wel aan mij liggen hoor maar ik begrijp niet helemaal (helemaal niet?:) ) wat je met het 2e deel van je opmerking bedoelt. Ik heb dacht ik nergens gezegd dat "alleen audio spelers"… enz, al ging het hier over een audio-cd. Kun je misschien wat duidelijker zijn?

  Vr. gr, Paul
 • [quote:5bb16565a2="p.blauw"]Conclusie van de eerste opmerking: Auto-cd spelers kunnen dus kennelijk als enigen cd's met een open sessie afspelen. Vr, gr Paul[/quote:5bb16565a2]

  tikfoutje Audio spelers is auto-cd spelers
  als enigen : heb ik geintrepeteerd als Auto-cd spelers kunnen als enige
  (heb nog geen inburgeringscursus gevolgd, ik kom na jouw :wink: :lol:

  Ja waarom zijn ze anders, mechanisme is hetzelfde, fabrikanten geven er een eigen invulling aan, kosten. Techniken die ontstaan nadt een spler is geproduceerd.
 • [quote:7e3a698e6e="Bosje"][quote:7e3a698e6e="p.blauw"]Conclusie van de eerste opmerking: Auto-cd spelers kunnen dus kennelijk als enigen cd's met een open sessie afspelen. Vr, gr Paul[/quote:7e3a698e6e]

  tikfoutje Audio spelers is auto-cd spelers
  als enigen : heb ik geintrepeteerd als Auto-cd spelers kunnen als enige
  (heb nog geen inburgeringscursus gevolgd, ik kom na jouw :wink: :lol:

  Ja waarom zijn ze anders, mechanisme is hetzelfde, fabrikanten geven er een eigen invulling aan, kosten. Techniken die ontstaan nadt een spler is geproduceerd.[/quote:7e3a698e6e]

  ff een stukje audiorijden…

  daarna als ik weet thuisben zet ik mijn autoset aan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.