Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB Cardreader aangesloten> reboot> crash

None
10 antwoorden
  • systeem:

    K7S5a
    AMD Athlon XP 1700+
    256 MB DDR RAM
    Win XP Pro NL
    IRQ's:

    IRQ 9 Systeem dat voldoet aan Microsoft ACPI OK
    IRQ 5 NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 OK
    IRQ 5 CMI8738/C3DX PCI Audio Device OK
    IRQ 0 Systeemtimer OK
    IRQ 8 Systeem-CMOS/Real-timeklok OK
    IRQ 13 Numerieke-gegevensprocessor OK
    IRQ 12 Trust Ami Mouse 300 Dual Scroll OK
    IRQ 1 Standaardtoetsenbord (101/102 toetsen) of Microsoft Natural PS/2-
    IRQ 6 Standaarddiskettestationcontroller OK
    IRQ 4 Communicatiepoort (COM1) OK
    IRQ 3 Communicatiepoort (COM2) OK
    IRQ 10 Met MPU-401 compatibel MIDI-apparaat OK
    IRQ 11 SiS 7001 PCI naar USB open host-controller OK
    IRQ 11 SiS 7001 PCI naar USB open host-controller OK
    IRQ 11 PCI-modem OK
    IRQ 11 Intel 21041-Based PCI Ethernet Adapter (Generic) OK
    IRQ 14 Primair IDE-kanaal OK
    IRQ 15 Secundair IDE-kanaal OK



    Ik heb vandaag de Sweex USB 4 in1 cardreader aangesloten.
    Ging perfect, werd herkend, geinstallerd en werkte voortreffelijk.
    Echter, na een reboot van de pc krijg ik na een hele lange tijd windows Logo een blauw scherm met een foutmelding en start windows niet op.

    Na zoeken kom ik er achter dat mijn Philips TouCam Webcam op de 2e USb poort de oorzaak is.
    Met de webcam is niks mis, die werkt perfect.
    Maar als ik die ontkoppel en reboot, wordt windows normaal opgestart

    Het gekke is dat als ik ín een windowsessie de cam er weer bij aansluit, werken beide apparaten perfect.(?!)

    Ik heb de usb aansluitingen ook al es omgewisseld. helpt niet.
    Wat is hieraan te doen?
  • wellicht pakken beide apparaten bij het tegelijkertijd initialiseren tijdens de startup teveel voeding voor de usb-poorten.
    een hubje met eigen voeding (kost ca 15 euro) doet in zo´n geval wonderen.
  • aha.
    dank u

    Ik hoor ook dat het kan zijn dat ik niet de nieuwste drivers geinstalleerd heb voor het MOederbord.
    Ik ben cd ( natuurlijk weer he) kwijt. Enig idee waar ik dat online kan vinden?
    Heb al lang gezocht, maar..?
    Moederbord is dus ECS K7S5A 1.0
  • ff googlen…..
  • heb ik al gedaan zoals gezegd.
    kan het niet vinden
  • als je googlet met: ECS K7S5A 1.0 driver
    vind je dit:

    http://www.ecs.com.tw/download/manual_k7s.htm
  • Aha, dank voor je inzet
    Ik snap er echter nog niks van.
    Misschien ben ik erg dom hoor..

    Dit zijn de manuals.
    Ik moet blijkbaar een USB driver hebben.
    Heb die hele site doorgespit , maar vind hem niet..
    Of moet ik een van deze hebben?
    http://www.ecs.com.tw/download/driver_usb_m.htm
  • uit de specificaties van het board maak ik op dat het een op sis gebaseerd board is, met usb 1.1.
    de gevonden driver is aangegeven voor usb 2, en dat vereist andere hardware.
    stel je vraag aan de makers van het board, zou ik zeggen, via de knop contact op hun website.
  • dank voor je meedenken allereerst..
    die link naar 'contact' is een beetje dood, zeg maar
    http://www.ecs.com.tw/contact/index.htm

    helaas.. :(
  • nou, bij mij niet hoor, ik kan je daarom het volgende aanbieden:


    ECS Holland B.V. (Holland)
    POSTBUS 70296503 GM Nijmegen, Nieuweweg 271, 6603 BN Wijchen, The Netherlands
    Tel: +31-24-648-6110
    Fax: +31-24-648-6119

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.