Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Pc niet geaard, wél CAI-aansluiting. Gevaarlijk?

4 antwoorden
  • Wie van jullie heeft de PC in een geaard stopcontact ? Ik iig niet, en deze http://home.hccnet.nl/e.van.der.weele/pc_aarden/aarding.html link geeft een angstaanjagende waarschuwing over hoe slecht dit wel niet is als je die computer verbindt met wel geaarde systemen (spanningsverschil 115V!!!). Nu heb ik dat niet direct, maar wat mij twijfel oproept, is mijn aansluiting naar het tv-kastje in de muur, voor mijn tv-kaart. Die buitenste lijn is ook een soort aarde, en als ik die plug erin plug, zie ik ook altijd een vonkje. Ik heb echter nooit problemen gehad. Kan het zijn dat ik altijd dikke mazzel gehad heb en dat het wel degelijk gevaarlijk is ?
  • Goed is het zeker niet, echt kwaad kan het ook niet. Ik heb maandenlang op kabelinternet gezeten zonder geaard systeem. Hetzelfde verhaal zo ongeveer. Zoals bovenstaande link ons wil laten geloven is aarding van cruciaal belang. Zoals ik al zei, echt kwaad kan het niet, maar goed is het zeker niet.
  • Bij mijn eerste netwerk experimenten had ik ook deze situatie. 1 pc op geaard stopkontact en de andere niet. Het spanningsverschil was inderdaad iets van de halve netspanning (220 - 110V) en dat kostte me wel een netwerkkaart...
  • [quote:1cec5e0959="musicom76"]Wie van jullie heeft de PC in een geaard stopcontact ? Ik iig niet, en deze[/quote:1cec5e0959]Ik. Zolang je geen andere apparatuur aansluit, denk ik dat je geen problemen zult zien. Een vonkje tussen de kast en aarde zal vermoedelijk ook nog zonder risico kunnen zijn. Op het moment dat het vonkje overspringt tussen aarde en een contactje van een connector o.i.d, dan loop je een groot risico. Ik neem het risico niet meer.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.