Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

UDMA33 en Ultra ATA 133 combineren zonder snelheidsverlies?

4 antwoorden
  • Momenteel een Maxtor Diamondmax 7200 toeren ata 133 in mijn systeem met WIN 98 erop. Wil bijplaatsen een oudere WD caviar 28400, met 5400 toeren udma 33. Deze 8,4 GB schijf wil ik louter en alleen gebruiken voor WIN 98 SE en mijn Davimusic platenbestand. Laatstgenoemde programma draait niet feilloos onder XP. Mogelijk komt er nog een progje bij, waar ik aan gehecht ben en niet naar behoren draait onder XP. Op mijn Maxtor wil ik XP zetten met de rest. De WD wordt master met WIN 98 om op te starten en de Maxtor de slave funktie. Heeft deze combinatie geen negatief effect op de snelheid van mijn snelle Maxtor, of wordt de WD de bottleneck in het geheel?
  • Exact is het mij niet bekend: vanaf een bepaalde versie ata-controller kan elk aangesloten apparaat op z'n volle snelheid meedoen.
  • Als die Maxtor groot genoeg is zou ik op die schijf 2 of meer partities maken en dan daar een dual boot systeem op zetten. dan kan je die andere schijf alleen voor opslag gebruiken, en dan maakt het niet zoveel uit dat ie wat langzamer is.
  • Als je ze op een ATA66-controller (of hoger) zet, maakt het niet uit.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.