Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Welke snelheid kopieren van oude progs

Capone
7 antwoorden
 • Voor het meeste heb ik mijn data op progs staan..
  Mijn programma's zien er na jaren van weer eens herinstalleren niet echt fraai …en mocht ik er op trappen..afijn ik wil wat gekochte ( ja) oude progjes kopieren mocht er met het origineel iets fout gaan.
  Nu las ik wat geleden, dat de "foutcorrectie"dan wel bij hoge dan wel bij lage snelheden beter was.
  Wie weet het nog of heeft een idee ?
  ik gebruik nero om te branden

  bedankt en heb een goede zondag !
  pp
 • begrijp niet echt wat je bedoelt met: alle data die op progs staan, maar als het gaat om brandfouten geldt m.i. het principe dat met het toenemen van de snelheid ook de foutenkans toeneemt.
  hoe dan ook: als je veel waarde hecht aan wat je brandt meteen na het branden de cd grondig checken voor je iets weggooit.
 • het gaat om oude programma's waar ik geen backup van heb.
  Wil die niet meer inlezen heb ik een probleem

  De data die brand ik allemaal wel weg, maar Office of zo daar heb ik geen kopie van…dus bij hogere snelheid meer kans op fouten…ok en …bedankt !
 • [quote:ba765cf3b6="ppannevis"]dus bij hogere snelheid meer kans op fouten…ok en …bedankt ![/quote:ba765cf3b6]

  Ik meende te herinneren dat 16x de hoogste snelheid is met weinig leesfouten. Als je daarboven komt, nemen het aantal leesfouten drastisch toe. Maar inderdaad, als je geen haast hebt en het zekere voor het onzekere wilt nemen, brand je ze gewoon op 2x oid…
 • Nero heeft toch een verificatie-fase na het brand proces. Die is bedoeld om brandfouten eruit te halen.

  Ik weet niet of brandsnelheid effect heeft op de houdbaarheid van je CD. Iemand een idee?
 • Ik niet, maar wat Capone voorstelt, branden op 2X oid is heel beperkt. Met de huidige generatie branders is 4X het laagst, waarvan ik zelf dus ook al de negatieve effecten heb gemerkt bij audio branden. Dat terwijl mijn ouwe trouwe Sony wel op 2X wilde branden. :(
 • [quote:aeb3983866="Wim Sturkenboom"]Ik weet niet of brandsnelheid effect heeft op de houdbaarheid van je CD. Iemand een idee?[/quote:aeb3983866]Niet echt. In princiepe mag je er vanuit gaan dat je op een goede kwaliteit CD-R geen verschil merkt tussen lage en hoge brandsnelheid.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.