Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

DVD+RW en DVD speler aansluiten op Primaire- of Secundaire I

Anoniem
Lord Wodan
9 antwoorden
 • Bij het installeren van mijn nieuwe moederbord P4P800 met P4 enz. had ik de keuze waar de DVD+RW (master) en de DVD speler (slave) op aan te sluiten op de Primare IDE of de Secundaire IDE connector op het moederbord Aangezien ik geen IDE harddisk maar een S-ATA harddisk in het systeem heb weet ik niet welke van de twee het beste is.
 • Het beste is dan ze beiden op een eigen IDE-connector aan te sluiten. Hierdoor zitten ze elkaar niet in de weg als je ze gelijktijdig aanspreekt zoals bijvoorbeeld bij on-the-fly branden het geval is.
 • Aangezien ik maar een kabel heb waar beide DVD (+RW en speler) op moeten blijft de vraag nog steeds welke IDE connector ? alleen de Primaire of alleen de Secundaire IDE connector.
 • Marcel heeft gelijk.
  Het beste kun je dus een kabel bijkopen.
  Als je dat toch niet wilt maakt het niet uit op welke ide (0 of 1) je ze aansluit.
 • ja eff een flatbed kabel halen bij de pcboer.
  dan je dvd(brander) op ide1 achter je hdisk als slave.
  en de cdrom (dvd) op ide2 achter je( tweede) hdisk als(master)>< slave
 • Bedankt voor jullie antwoord.
  Ik ga een extra kabel bijkopen echter als ik de DVD brander op IDE 0 connector aansluit en de DVD speler op IDE 1 connector en ik heb [b:899fd002de]geen[/b:899fd002de] IDE hard schijven (wel S_ATA) moet ik dan de brander als master en de speler als slave zetten of kan ik beide als master zetten omdat dan de brander op de primaire en de speler op de secundaire komt.
 • [quote:87cee4ad7d="J.Wallenburg"]ik heb geen IDE hard schijven (wel S_ATA) moet ik dan de brander als master en de speler als slave zetten of kan ik beide als master zetten omdat dan de brander op de primaire en de speler op de secundaire komt.[/quote:87cee4ad7d] Brander op Primary Master en speler op Secondary Master is goed.
 • Sorry dat ik deze thread even omhoog schop maar ok :roll:

  Ik zit met een gelijksoortig probleem, ik twijfel….

  mijn pc:

  p4 2.4Ghz winXP Pro

  ik heb nu 1 harddisk en 1 cd-writer maar ik wil er een dvd-brander bijzetten.

  Wat is nu het verstandigste cd write Slave op de harddisk en de brander master op ide2? of cd-brander en dvd-brander samen op ide2?

  Sander
 • [quote:76d240d1f9="sander16v"] ik heb nu 1 harddisk en 1 cd-writer maar ik wil er een dvd-brander bijzetten.

  Wat is nu het verstandigste cd write Slave op de harddisk en de brander master op ide2? of cd-brander en dvd-brander samen op ide2? [/quote:76d240d1f9] Als het een gewone cd-writer is, kan deze inderdaad het beste samen met de dvd-brander op de Secondary IDE. De Primary Master kun je beter gebruiken voor een dvd-speler. Als het echter om een cd-writer combo gaat, waar je ook dvd's op kunt lezen, dan is Primary Slave ook goed. Alleen kun je die cd-brander dan niet meer gebruiken om data vanaf de harddisk te branden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.