Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PMPO

None
12 antwoorden
 • Hallo allemaal. Ik heb sinds kort een speakerset van us blaster. De set bestaat uit 2 satelite speakers en 1 subwoorfer. Nu staat er op de doos dat ie 750 watt PMPO is. Mijn vraag is wat houdt PMPO nu in. Vast bedankt.
 • Best wel interessante vraag. Even zitten zoeken op Altavista, daar stond op zich wel het antwoord alleen ook niet echt duidelijk. PMPO zou betekenen: peak music power output. Iemand anders beweerde "PuMPed Output" voor de laatste 2 letters.
  Als je de maximum voedingsspanning van de versterker weet en de belastingsweerstand, dan is het piek vermogen te berekenen. Het is geen echt reëel getal want misschien dat de versterker dat nog niet eens 1 ms kan weergeven.
 • Hier nog een interessante link. Die zegt Peak Momentary Power Output.
 • Hoi Hans, bedankt. Het komt er dus platgezegd op neer, dat het een verkooptrucje van de fabrikant is. Want ik denk ook niet dat deze set daadwerkelijk 750 watt vermogen levert. Ken met normale audio speakers wel de termen peak en continu vermogen, dus zal dit ook zoiets zijn. In elk geval maken ze herrie genoeg, zeker als je een shooter speelt. Nogmaals dank voor je antwoord.
 • Een 'echte' waarde wordt meestal in RMS weergegeven.
  Bij zo'n set is maar de vraag wat ook de omgerekende PMPO voorstelt. Het maximale wattage wat speakers kunnen verdragen hoeft helemaal niet gelijk te zijn aan het maximaal te leveren vermogen van de versterker. Ze kunnen elk getal net zo goed weglaten. Maar dat komt waarschijnlijk de verkoop niet ten goede. :wink:
 • Dat doet me denken aan eind 1999, toen verkochten alle winkels milenium proof pc's. 8)
 • PMPO is het maximale vermogen wat je gedurende een heel korte tijd door een speaker kunt jagen, zonder dat je hem opblaast. Volkomen nietszeggend getal. Een RMS waarde is reëler, maar niet zonder een waarde voor vervorming (THD, total harmonic distortion). Als de vervorming bijvoorbeeld 10% is, is het geluid niet om aan te horen. Ga er maar vanuit, dat als bij een speaker alleen PMPO wordt vermeld, het waarschijnlijk een prul is.
 • [quote:774c09b587="gerben"]PMPO is het maximale vermogen wat je gedurende een heel korte tijd door een speaker kunt jagen, zonder dat je hem opblaast. Volkomen nietszeggend getal. Een RMS waarde is reëler, maar niet zonder een waarde voor vervorming (THD, total harmonic distortion). Als de vervorming bijvoorbeeld 10% is, is het geluid niet om aan te horen. Ga er maar vanuit, dat als bij een speaker alleen PMPO wordt vermeld, het waarschijnlijk een prul is.[/quote:774c09b587]

  De vervorming was ik inderdaad nog vergeten. Bij sommige creative setjes werd wel eens een RMS met vervorming opgegeven en exact weet ik het niet meer maar hoger dan 1% kwam geregeld voor.
 • Waar ik zelf naar kijk is het vermogen van de voeding. Het continu vermogen van de luidsprekers kan nooit meer zijn dan de voeding kan leveren. Verder voel ik even hoe zwaar en solide de geluidsboxen zijn. Met name de woofer moet toch wel vrij stevig zijn. Is dat op zich okay dan kan het best goed zijn. Overigens is 1W vermogen best al heel wat geluid …
 • 1W geluid is heel erg veel, daar vergaat je horen en zien bij. Het rendement van een speaker ligt meestal onder de 5%. Het opgegeven vermogen in watts is de belastbaarheid van de speaker, en zegt niet zo veel over de werkelijk geproduceerde hoeveelheid geluid.
 • ik vind dat er regels moeten komen en dat alles uitgedrukt wordt in RMS.

  dit maakt vergelijking veel makkelijker en er komt minder misleiding voor. dan zie je dat een logitech set met 300 watt(rms)egelijk veel beter is dan een USblaster set met 2000 watt(pmpo)
 • Voorheen had ik een spinrite setje, niet de 45 maar een type hoger. De woofer is in hout uitgevoerd en alleen t voorfrontje is van kunststof. Het geluid wat er uit komt bevalt me wel. Met COD b.v. kan ik nu goed horen uit welke richting bepaalde geluiden komen, dat kon voorheen minder. Er zullen gerust wel betere sets in de winkels liggen, maar voor € 37 lijkt het me geen slechte koop.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.