Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer overleden?

None
14 antwoorden
 • Hallo,

  De PIII 800 Gateway computer van mijn vader heeft het loodje gelegd. Mijn vader was aan het werk en opeens viel de computer uit. Aanzetten ging niet meer, totdat de computer van het stroom werd gehaald. De computer deed het daarna weer prima, voor enkele uren. Na een weekje op deze manier gewerkt te hebben deed de computer helemaal niets meer, zelfs de voeding sloeg niet meer aan en dat na 3 jaar trouwe dienst! Arme machine ;)

  Ik heb de voeding gecontroleerd, alles losgehaald van de PC en opnieuw in elkaar gezet, de computer basis opgestart (zonder kaarten e.d.) maar het mocht allemaal niet baten. Het enige dat ik kreeg was een brandend Power lampje wanneer ik de start knop indrukte.

  Vandaag heb ik een nieuw moederbordje op de kop getikt met dezelfde chipset (Intel 815E) en gelijk de computer in elkaar gezet. Helaas, ook nu gebeurt er helemaal niets!! Alleen een rood lampje dat brand, van het ECS moederbord…….

  Is er misschien wat met de CPU?

  Wie kan mij helpen het oude beestje te fixen? En nee, een nieuwe pc zit er voor mijn vader niet in…….hij wij voor zo min mogelijk geld deze computer behouden.

  PasToor
 • amen
 • [quote:9713a3c6c3="plextor"]amen[/quote:9713a3c6c3]
  lekker zinnig weer :roll:

  zit die pc aangesloten op een geaard stopcontact?
  zo nee, dan kan het best wel een aan de voeding heben gelegen.

  heb je wat preciezere specs?
 • denk voeding verrot, misschien ook je moederbord/ processor/geheugen wel als je pech hebt. Die kunnen niet tegen spanningsverschillen en als je pech hebt, heeft je voeding de hele zooi opgeblazen.

  Als je iemand kent met vergelijkende pc kun je daar testen als je beetje handig bent en anders zou ik naar een pc-zaak gaan of Gateway laten komen/ na laten kijken.
 • Of de stopcontacten geaard zijn; geen idee!

  Wat ik wel kan vertellen is dat ik de voeding van mijn eigen computer, levicom 420 Watt, op die van mijn vader heb aangesloten en dat hielp helemaal niets; de computer sloeg ook met die voeding niet aan! Terwijl hij in mijn eigen systeem prima draait.

  De aan en uit knop heb ik ook nagekeken en die lijkt mij ook in orde.

  De computer zelf (Gateway):
  PIII 800, Intel mobo E815 chipset, 512 MB (2x 256 van Dane Elec), 40 gig hardeschijf, TNT2 kaart van Diamond, dvd speler, floppydrive, netwerkkaart. Voeding Newton 250 watt.

  Bedankt!

  Pastoor
 • test die voeding van jezelf eens met het mobootje wat je op de kop had getikt, als die het wel doet is je mobo gewoon dood. Als die het dan nog niet doet kan het ook zijn dat je processor ook nog dood is.
 • Draaien de Fan's ook niet van voeding of processor?

  Je zou zeggen mobo is dood, maar je heb er een nieuwe ingezet?
  Misschien toevallig ook kapot, maar ik zou dan voor de processor gaan.
 • Als verder wel fans gaan draaien, is het grote kans dat het de cpu is. HEb je toevallig niet ergens nog een PIII liggen? Of iemand die je kent met ene PIII? Zo kan je iig uitsluiten wat het níét is, en wat wél.

  Jochem
 • Het zegt niets als de fan's wel draaien.
  Ik krijg hier zat mobo's met draaiende fan's en toch is het mobo dood.
 • Een nieuwe voeding kan wel helpen denk ik!
 • De fans draaien niet, helemaal niets doet het!! Er brand alleen (ook niet altijd) een LED lampje dat aangeeft dat het geheugen spanning heeft. Tenminste, dat zegt de gebruiksaanwijzing.

  Zowel het NIEUWE moederbord als het oude werkt dus niet!! Ik denk zelf ook aan de CPU, moet maar eens kijken of ik iemand ken die er een heeft.

  Bedankt voor de reacties tot dusver!!

  pastoor
 • Het volgende heb ik geconstateerd:

  Als ik de computer (met nieuw mobo) aansluit op het lichtnet is er overal op het moederbord spanning te ontdekken. Wanneer ik de CPU eruit haal en vervolgens weer de stekker in het contact steek, is er nergens meer spanning te vinden op het moederbord. Zou de cpu kapot kunnen zijn? deze heeft een wat vreemde zwarte rand om de core zitten……

  Wanneer ik de computer echt 'aan' probeer te zetten gebeurd er nog steeds helemaal niets; geen lampje, geen fan!

  Bedankt!
 • Het kan toeval zijn, maar ik denk toch nog steeds dat beide mobo's kapot zijn.
  Een goed werkende CPU zou uitkomst bieden of een 100% zeker werkend mobo.

  Misschien dom dat ik het vraag, maar werkt de power switch wel of heb je die wel goed aangesloten op het mobo?
 • De powerswitch heb ik meerdere keren nagekeken en goed aangesloten op het moederbord; helaas…..

  Ik ben nu bezit met de PIII van een vriend van me, wie weet kan ik die even lenen!!

  mzzl

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.