Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC herstart/valt uit door ....... ?!?!

7 antwoorden
  • Ik heb al een tijdtje last van een herstartende/uitvallende PC. Als hij dat doet hoor je een geluid van overschietende vonken, een soort tikend geluid. Mijn vader, TV reperateur, zei meteen statische electriciteit. De voltages van de voeding waren niet echt goed (hoge 12v lage 5v) dus koop maar nieuwe op de HCC. Nu heb ik op de HCC een nieuwe case gekocht. Maar ik blijf het houden :cry: :cry: Dit gebeurt niet in een ritme, soms onder MSN soms onder een game, soms ook snachts. Iemand een oplossing? Dit al geprobeert: Aarden aan verwarming Geaard stopcontact via verlengkabel Een ander Power kabel.
  • Mogelijk is een van de elektrische aansluitingen binnen de pc (bijna) overleden. Koppel zoveel mogelijk apparatuur (cd-spelers, vaste schijf) los en herstart vanaf diskette. Doet het probleem zich niet voor?: dan iedere keer één apparaat aansluiten en opstarten. Je hoort vanzelf wanneer het tikken weer begint...
  • als die case die je kocht ook een voeding had en bijbehorende kabelbomen zou het probleem over moeten zijn, tenzij die nieuwe kabelbrij hetzelfde euvel heeft, maar dat zou erg toevallig zijn. geef dus svp wat meer aanwijzingen.
  • Ik kon bij het starten van het topic eve niet op de term komen maar ik bedoelde een kneterend geluid. En het geluid komt echt uit de voeding zelf.
  • ja, maar zat er nou een nieuwe voeding in die nieuwe kast, of bouwde je het oude boeltje in zijn geheel over?
  • Misschien ligt het aan het netsnoer naar je voeding, als die niet goed zit, dan gaat deze bij lichte beweging knetteren. Als er dan vonkjes ontstaan, stoort dit de pc en herstart deze. Dit heb ik gehad met men vorige pc, doordat m'n buro nogal onstabiel was bewoog de pc af en toe en dan hoorde ik geknetter. Bij mij is ie volgens mij daardoor echter zelden herstart.
  • Een nieuwe, maar ook 300 W net zoals de oude.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.