Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf probleem/SATA

Ben Jonson
9 antwoorden
 • Ik startte vanochtend mijn pc op en toen kreeg ik dit blauwe scherm:

  A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer.

  If this is the first time you've seen this stop error screen, restart you computer. If this screen appears again, follow these steps:

  Disable or uninstall any anti-virus, dis defragmentation or backup utilities. Check you hard drive configuration, and check for updated drivers. Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption, and then restart your computer.

  Technical information:

  *** STOP: 0x00000024 (0x001902F8, 0xF89B1B70, 0xF89B1B70, 0xF81548E9)

  *** ntfs.sys - Address F81548E9 base at F8145000, Datestamp 3b7dc5d0  Ik gebruikt Windows XP Pro, en heb al eerder op dit forum aangegeven dat ik last heb gehad van fouten op m'n harde schijf (western digital raptor 32), die ik niet kan verklaren. De tool van Western Digital geeft aan dat alles ok is.
 • Geheugen getest met memtest 86?
 • [quote:cde56b1f4c="hjs"]Geheugen getest met memtest 86?[/quote:cde56b1f4c]

  Het ligt aan mijn harde schijf, die is nu helemaal terzielen
 • irritante topic titel *erger*
  Heb je al gezocht in de database van microsoft over foutmeldingen?
 • Nou, heb nu een nieuwe schijf, maar het probleem doet zich weer voor. Na een tijdje goed gewerkt te hebben, startte ik m'n PC op en had precies hetzelfde probleem. Ik kan nu ook opmaken dat Windows vastloopt op het moment dat mud.sys wordt geladen. Kan iemand me helpen? Het gaat dus om een WD Raptor schijf in combinatie met een Asus A7N8X Deluxe moederbord. Ik gebruik de SATA controller van dit mobo. Moederbord heeft het nieuwste BIOS.
 • Out of the box, no current Windows version, including Windows Server
  2003, supports SATA drives. However, just as you can add a SCSI
  controller to Windows, you just need to add the correct SATA driver
  that ships with the motherboard or SATA host adapter. After you've
  installed the driver, Windows will be able to see the SATA controller
  and any attached devices. For more information about SATA, visit the
  SATA Working Group Web site at
  http://www.serialata.org .
 • Dat is niet het probleem, Windows draait in eerste instantie goed op de SATA schijf, maar opeens start Windows niet meer op, door data corruptie. Ik heb inmiddels een patch van MS geinstalleerd (http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;[LN];331958), en een nieuwere SATA-driver (1.0.0.32). Ik hoop dat dat het probleem oplost. Maar dat wordt dus afwachten, want het probleem doet zoals ik al eerder zij zich geheel onverwachts voor.
 • Ik heb ook dit probleem , maar ik heb geen SATA-schijf , een gewone IDE. Ik kan nog aan de bestanden geraken onder Knoppix. Wat nu ?
 • Ik heb precies hetzelfde probleem met een Seria ATA schijf van Western Digital. Die deed het in het begin ook goed en daarna startte windows (XP, home) niet meer op. Ik had toen een nieuwe gehad, die deed het weer een tijdje, maar is nu ook weer stuk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.