Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Microfoon probleem

8 antwoorden
  • Hallo Ik heb een probleem met de microfoon van mijn computer. Tot deze morgen werkte die nog perfect maar ik vermoed dat iemand geprutst heeft met de volume-instellingen onderaan in de taakbalk (Volume Control, Wave, SW Synth, Mic Volume, Line in, CD audio) waardoor mijn microfoon nu enkel nog geruis en gekraak opneemt (ik ben echter niet 100% zeker of het hier is dat er geprutst is met de instellingen en of dit dus het probleem is). De microfoon werkt zeker nog maar neemt mijn stem niet meer op en enkel gekraak. Kan iemand mij zeggen hoe die instellingen normaal horen te zijn om normaal geluid op te nemen want dat weet ik dus niet. Alvast erg bedankt.
  • dubbelpost
  • deze blijft open, en NIET meer crossposten dus. t.
  • In welke plug van je geluidskaart heb je je microfoon zitten? Misschien per ongeluk in een line-out oid? Hij moet in de (correct me if I'm wrong...) roze ook werken (dit is de line-in).
  • WOW. Ik zag gewoon te laat dat ik mijn vraag in de verkeerde categorie gepost had. Ik wist niet dat dit zo'n mega ramp was en dacht gewoon mijn vraag dan maar in de juiste (denk ik) categorie te zetten. :-? Niet opzettelijk dubbel gepost dus. En ja, mijn microfoon zit in de juiste plug, daar is niks aan veranderd, dus daar kan het probleem normaal niet liggen. Toch bedankt.
  • Ik weet niet of je onder XP draait en of je systeemherstel hebt aanstaan. :-? Maar je zou dan eens kunnen proberen op je PC een paar dagen terug te zetten. :wink:
  • Heb je nog een andere microfoon ergens? Dan kan je die proberen en daarmee uitsluiten dat je huidige microfoon de boosdoener is. Of probeer eens de drivers van je geluidskaart opnieuw te installeren. Enne, misschien erg triviaal: als je opneemt, kies je dan wel je microfoon als opnamebron? Doet-ie het ook niet als je je opnamebron intstelt op "mixer" of iets dergelijks?
  • Hmm, ik heb geen andere microfoon dus dat kan ik niet testen. Ondertussen heb ik de microfoon een aantal keer opnieuw gebruikt en soms werkt hij terug perfect en dan twee seconden later neemt hij weer enkel gekraak op. Wijst dit erop dat het aan de microfoon zelf ligt?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.