Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf echt helemaal opnieuw opbouwen

Sellis
6 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb een probleem met een harde schijf. Ik heb met FDISK alle partities al weggegooid en opnieuw gemaakt. Hetzelfde met PM7.
  Maar ik blijf fouten houden (o.a. Fat copies are not identical; invalid cluster; cross linkes files etc)
  De schijf heeft altijd goed gewerkt, er stond win2000 server op. Is er een manier om de schijf helemaal, maar dan echt helemaal leeg te maken en dan opnieuw te beginnen of lijkt het erop dat deze schijf echt kaduuk is.
  Alle suggesties zijn welkom.
 • [quote:34175fec3a="Sellis"]Is er een manier om de schijf helemaal, maar dan echt helemaal leeg te maken en dan opnieuw te beginnen of lijkt het erop dat deze schijf echt kaduuk is. [/quote:34175fec3a] Als je het merk van die harde schijf weet zou je de diagnostics van de harddisk fabrikant kunnen downloaden. Daarmee kun je de harddisk testen, of indien nodig low level formatteren.

  Een andere manier om de harddisk low level te formatteren is met Tom's The most GNU/Linux on 1 floppy disk. http://www.linuxgazette.com/issue37/tag/38.html
  Lees ook deze discussie.
 • Het is er 1 van het merk Samsung. Ik heb even gekeken naar de link, maar kom daar niet verder mee. Waar kan ik die disk downloaden dan? Het bestand wat ik daar kan downen is meer dan 1,44 MB en dat past dus niet op een diskette. Svp iets meer info.

  BVD
 • [quote:123155f98a="Sellis"]Het is er 1 van het merk Samsung. Ik heb even gekeken naar de link, maar kom daar niet verder mee. Waar kan ik die disk downloaden dan?[/quote:123155f98a] http://www.tux.org/pub/distributions/tinylinux/tomsrtbt/ Dan download je tomsrtbt-2.0.103.dos.zip
  [quote:123155f98a="Sellis"] Het bestand wat ik daar kan downen is meer dan 1,44 MB en dat past dus niet op een diskette. Svp iets meer info. [/quote:123155f98a] De belangrikste info staat in tomsrtbt.FAQ
 • Onder Linux kun je zulke grote bestanden wel op een floppy krijgen (door een efficiënte manier van schrijven). Maar of je onder Windows die tomsrtbt op een diskette krijgt? Misschien kun je gewoon eens een willekeurige Linux proberen te installeren (tijdelijk), en die laat je dan bij de installatie alles formatteren.
  Maak zo weinig mogelijk partities (bijv. 400MB swap, en de rest gewoon een grote partitie).
  Als het er dan opstaat, voer je het programma badblocks uit. Dan zou je meer moeten weten!

  Vervolgens gooi je Linux er (evt) weer af en installeer je wat je wilt.
  Je kunt trouwens ook Windows trachten te installeren, als die alles formatteert zou je er ook wel achter moeten komen of de schijf verder goed is.
 • je kunt ook killdisk gebruiken, die verwijdert alles…alleen natuurlijk niet de fysieke fouten…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.