Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Tv bekijken op mijn pc

None
19 antwoorden
 • Vraagske,

  Ik heb een tv-aansluiting op mijn pc, nu breng ik tv-signaal daarop, doch er verschijnt geen tv-beeld op mijn scherm, mijn tv kaart is nvidia geforce ofzoiets :oops: Kheb geprobeerd met "mentor-tv" maar doeme heeeeee, krijg geen beeld op mijn pc scherm

  helppppppppppp
 • Je hebt een programma nodig dat past bij je videokaart.
  Normaal zit dat op de CD die bij de kaart hoort.
 • ja da kopt, dat is die mentor tv maar ik kan deze niet activeren, dwz, ik kan hem niet selecteren op de pal modus en op antenne-ingang, en deze software staat standaard op antenne en nog iets, zodoende kan ik geen tv signaal binnenkrijgen en dus heb ik problems he ; :cry:
 • Probeer eens met het programma DScaler.
 • miljaarrrrrrrrrr, kheb dscaler gedownd en unzip doch krijg ik de foutmelding dat mijn videokaart dit niet ondersteund :cry: :cry:
 • Je kunt natuurlijk ook op de site van de leverancier/maker van die kaart kijken of zij een update hebben. Dat programma wordt in ieder geval wel ondersteund.
 • [quote:a3a1e7fd39="patje_petje"]Kheb geprobeerd met "mentor-tv" maar doeme heeeeee, krijg geen beeld op mijn pc scherm

  dat is die mentor tv maar ik kan deze niet activeren, dwz, ik kan hem niet selecteren op de pal modus en op antenne-ingang[/quote:a3a1e7fd39] Maar zijn de drivers van die tvkaart wel goed geinstalleerd? Staan in Device Manager vraagtekens of uitroeptekens? De drivers van de tv-kaart zouden moeten staan bij Sound, video and game controllers.
 • Ik kan als ik mentor tv probeer te instaleren enkel "country" en "tv systeems" invullen, dan krijg ik niets meer, waar kan ik die drivers vinden?
 • [quote:37740f5e9d="patje_petje"]waar kan ik die drivers vinden[/quote:37740f5e9d] Als het om Mentor TV-99 PCI TV/FM Tuner gebaseerd op de Conexant 878A chipset gaat, kun je de Windows drivers downloaden van DriverGuide. Inloggen is vereist.
 • hoe kan ik feitelijk zien welke tv-kaart ik in mijn pc steken heb, sorry maar khem weinig verstand van die dingen :oops: :oops:
 • Je hebt toch wel een cd of een doos bij de tv-kaart gekregen. Daar staat het merk + type wel op.
 • [quote:b0c35f1560="patje_petje"]hoe kan ik feitelijk zien welke tv-kaart ik in mijn pc steken heb[/quote:b0c35f1560] Dat zou op de tv-kaart zelf moeten staan. Het belangrijkste voor de drivers is de gebruikte chipset. De Conexant 878A wordt in meerdere tv-kaarten gebruikt.
 • ik heb de driver gedownload, als ik hem wil installeren lukt dat niet, ik moet hem eerst deactiveren of zoiets, mijn tv is Kworld V-Stream Xpert (Conexant 878A chipset) TV / PVR PCI Card w/ FM Tuner, Retail Package  Hoe moet ik nu tewerk gaan
 • [quote:6641b4ef35="patje_petje"]ik heb de driver gedownload, als ik hem wil installeren lukt dat niet, ik moet hem eerst deactiveren of zoiets, Hoe moet ik nu tewerk gaan [/quote:6641b4ef35] Voordat er nieuwe Windows drivers geïnstalleerd kunnen worden, moeten al eerder geïnstalleerde drivers eerst verwijderd worden. Dus in Device Manager hoort er dan een vraagteken te zijn bij Other devices. Daarin staan dan Multimedia Controller en MultimediaVideoController. Ook als je in Device Manager met Action Scan for hardware changes doet, mogen de oude drivers niet meer terug geïnstalleerd worden. Dan kun je pas andere drivers installeren. Ik heb zelf een Hauppauge tv-kaart, en met een utiilty van hun wesite hcwclear, verwijderde ik de oude tv-kaart drivers.
 • Jaaaaaaaaaaaa, ik heb beeld op mijn pc via het programma dscaler :lol: :lol: :lol:

  Maarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :cry: :cry: :cry: :cry: geen geluid, en ik kan het verdomd niet goedkrijgen

  wie weet mij te helpen :wink: :wink: :wink:
 • Heb je het kabletje van de TV-kaart ook op je line-in van je geluidskaart gedaan. En ook in het configscherm bij je geluid line-in aangevinkt?
 • Jaaaaaaaaa, het werkt :lol: :lol: :lol: :lol:

  Geluid, beeld alles perfect :D :D :D :D :D

  Maaaaaaaaaaaaaaaar, als ik nu wil opnemen met de ingebouwde video van dscaler, kom ik tot de bemerking dat dat enorme bestanden zijn :evil: :evil: :evil:
  Kunnen deze direct verkleint worden anders zal mijn harde schijf rap volstaan
  bij mijn test van 1 min videoopname zat ik aa, 1,4 gb :cry: :cry:
 • Daar heb je het gratis progje VirtualDub weer voor, en die haal je hier vandaan:
  http://virtualdub.sourceforge.net/

  Het beste progje wat er is voor dit doel.

  En opnemen met minder dataverbruik per tijdseenheid? Probeer capturen in DivX 5.1 !!! Werkt perfect bij mij. Als je iets meer kwaliteit wil hebben en meer flexibiliteit met editen (precies knippen en plakken, op de frame af), gebruik dan MJPEG. PicVideo gaf vroeger een gratis versie hiervan. Tegenwoordig is hij betaald. Als je hem wilt hebben ,kan je me wel mailen op gdtobias@hotmail.com.
 • Oh ik zie dat je hem nog wel gratis kunt downloaden, maar je moet hem registreren in het codecvenster zelf, en ik ga je niet mijn reg_gegevens geven. moet je zelf even zoeken hoe je het kunt kraken, of het gewoon kopen natuurlijk ;-)

  Een ander alternatief voor minder datagebruik per tijdseenheid bij het opnemen van video is het gebruiken van de Intel Indeo-video codec, die bij windows in zit, zoniet, dan download je Windows Media Encoder 9 van
  http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/9series/encoder/default.aspx.

  Deze is wel van mindere kwaliteit dan MJPEG, en vreet meer resources.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.