Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Bestanden en instellingen overzetten naar nieuwe PC

Anoniem
Sonny01
6 antwoorden
 • Ik wil mijn PC (PII) vervangen door een recenter exemplaar, maar wil wel graag mijn instellingen van met name Office behouden (en uiteraard mijn bestanden). Hoe kan ik het beste bestanden en instellingen overzetten? Beide PC's draaien op XP (home edition). Mijn oude PC heeft geen CD-brander.
 • Backup maken met bijvoorbeeld Norton Ghost of Drive Image. Kost alleen een paar pleuro's.
 • Zonder brander word het lastiger. Als het alleen om office bestanden gaat, dan kun je die ook diskette zetten en later naar de nieuwe pc. Verder lijkt me het beste dat je de nieuwe pc, helemaal vers installeerd i.p.v. met images, waarmee je allerlei narigheid van kunt krijgen. En dat is niet echt lekker, zeker met een mooie nieuwe bak.
 • Beste is Clean Install en opnieuw opbouwen. Kost tijd, maar dan heb je ook wat lekkers draaien.
 • Direkte kabelverbinding lijkt me de aangewezen weg (of netwerkje). Office bestanden passen meestal niet zo goed op diskettes, maar het ligt er een beetje aan om wat voor documenten het gaat. Een afstudeerscriptie zal in ieder geval niet passen.

  Wat bedoel je met instellingen van office? Voor Word staan veel zaken in de template [i:7b80d80391]normarmal.dot[/i:7b80d80391]. Die zou je dus kunnen kopieren (als je bij dezelfde versie van office blijft).
  Voor Outlook (niet outlook express) moet je even zoeken naar files met extensies [i:7b80d80391]pst[/i:7b80d80391] (je mailbox, contacten, kalender etc), [i:7b80d80391]pab[/i:7b80d80391] (personal address book) en [i:7b80d80391]rwz[/i:7b80d80391] (rules wizard).
 • Bedankt voor jullie reactie. Het zal inderdaad wel een kabelverbinding of een thuisnetwerk worden. Ik was toch al van plan een gedeelde ADSL verbinding te maken. XP heeft daar een uitgebreide handleiding voor, dus dat zou moeten lukken. Met instellingen bedoel ik overigens, behalve normal.dot, met name gebruikersprofielbestanden zoals autocorrectielijsten, aangepaste woordenlijsten e.d. Ik heb inmiddels via de Help-functie de locatie hiervan achterhaald, maar omdat Office en Mijn documenten bij mij op de D: drive,staan, staan ze ergens anders en zijn ze heel moeilijk te traceren, ook via Verkenner. Bestanden die ik wil overzetten zijn behalve Word documenten (heel veel) ook adresboeken, en de inhoud van mijn mailboxen.
  Ik kreeg overigens gisteren een tip van een kennis om bestanden over te zetten via een een Memory Stick en een USB-kabel . Lijkt me ook een goed idee - als het lukt - omdat je daarin toch forse bestanden en mappen kunt opslaan (32, 64 of 128 MB, begrijp ik).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.