Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB PCI card werkt niet goed

Johnny321
6 antwoorden
  • K7S5a
    AMD Athlon XP 1700+
    256 MB DDR RAM
    Win XP Pro NL


    Heb net een (nieuwe) TRust 2 poorts USB PCI card geinstalleerd.
    Gaat netjes, WIndows herekdn hem en heeft de driver ook zelf geinstalleerd.
    De apparaten die ik echter aansluit op beide poorten werken niet correct.
    Een Sweex multi-cardreader wordt helemaal niet herkend en de webcam wel, maar geeft alleen zwart beeld.
    Voor beide apparaten geld dat ze wel correct werken op de Onboard USB poort(!)
    Heb de PCi card ook al es in een anders slot gedaan, maar dat maakt niet uit.
    Is nu de conclusie dat de card defect is?
  • Zaten er bij die kaart ook drivers?
  • Windowsupdate draaien. Neem aan dat je XP Home draait ?
    WinXP-professional gaf ook ergens ooit problemen met USB2.0 support.

    WinUpdate lost dat op voor je en daar kan je beginnen. Anders meegeleverde drivers proberen idd.
  • dank voor reacties mensen!
    Geen drivers bij de card
    er staat in de manual dat elke windows versie zelf de kaart zal installeren
    Op zich klopt dat dus ook wel..

    en mijn windows is al helemaal ge-update, op ServicePack1 na.
    die gaf mijn systeem zoveel vertraging. die heb ik er snel weer afgeflikkerd.
    Maar ik weet dat SP1 ondersteuning voor USB 2.0 mogelijk maakt.
    Maarrr..
    deze kaart en de apparaten zijn dat niet(!)
  • Als ik de tekst bij Ms goed heb gelezen (mijn engels is niet heel goed) dan performs en incrase Sp1 ook de stabiliteit van usb 1,1.

    Hoe kan het trouwens zijn dat sp1 voor vertraging zorgt. Ik denk dat er dan toch iets niet helemaal lekker geconfigureert staat.

    Scenic20
  • [quote:2191d54ec7]Hoe kan het trouwens zijn dat sp1 voor vertraging zorgt. Ik denk dat er dan toch iets niet helemaal lekker geconfigureert staat. [/quote:2191d54ec7]
    dat is een algemeen bekend probleem op sommige systemen.
    zelfs Microsoft bevestigd dat op de site.
    maar als je het goed vind wil ik daar niet op door gaan omdat ik alweer voorzie dat we heel erg van de kwestie gaan afwijken :lol:

    Ik heb nog wat aanvullende info:

    IRq's:
    IRQ 9 Systeem dat voldoet aan Microsoft ACPI OK
    IRQ 5 NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 OK
    IRQ 0 Systeemtimer OK
    IRQ 8 Systeem-CMOS/Real-timeklok OK
    IRQ 13 Numerieke-gegevensprocessor OK
    IRQ 12 Trust Ami Mouse 300 Dual Scroll OK
    IRQ 1 Standaardtoetsenbord (101/102 toetsen) of Microsoft Natural PS/2-toetsenbord OK
    IRQ 6 Standaarddiskettestationcontroller OK
    IRQ 4 Communicatiepoort (COM1) OK
    IRQ 3 Communicatiepoort (COM2) OK
    IRQ 10 Met MPU-401 compatibel MIDI-apparaat OK
    IRQ 11 SiS 7001 PCI naar USB open host-controller OK
    IRQ 11 SiS 7001 PCI naar USB open host-controller OK
    IRQ 11 CMI8738/C3DX PCI Audio Device OK
    IRQ 11 OPTi 82C861 PCI naar USB Open host-controller OK
    IRQ 11 Intel 21041-Based PCI Ethernet Adapter (Generic) #2 OK
    IRQ 14 Primair IDE-kanaal OK
    IRQ 15 Secundair IDE-kanaal OK


    Kan iemand hier iets mee, ik zie dat op 11 wel veel apparaten zitten.
    Hoe verander ik uberhaupt de posities, en zal dat het probleem oplossen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.