Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

S-ATA boot lukt niet

boss63
7 antwoorden
 • Ik heb een S-ATA Maxtor schijf in mijn pc zitten nu wil ik graag XP installeren maar die ziet mijn schijf niet hoe krijg ik dit voor elkaar.
  Mobo: ASUS P4C800-E.
  Kan in de BIOS niets vinden om hem aan de praat te krijgen, ook hier wordt hij niet gezien.
  Hoe krijg ik op een of ander manier een soort SATA driver op die pc
  BIOS: enhanced mode support staat op zowel P-ATA als SATA.
  Alle andere heb ik ook al geprobeerd.

  Wie helpt :-?
 • Je hebt een diskette nodig met de drivers van de schijf. Tijdens de installatie druk je op F6 als er wordt gevraagd of je drivers voor controllers wilt installeren. Even later wordt om de diskette gevraagd.
 • [quote:80d934cde2="BrigitteW"]Je hebt een diskette nodig met de drivers van de schijf. Tijdens de installatie druk je op F6 als er wordt gevraagd of je drivers voor controllers wilt installeren. Even later wordt om de diskette gevraagd.[/quote:80d934cde2]Hoe kom ik aan die diskette?

  zat niet bij de schijven
 • [quote:3618bf6d6e="boss63"]Hoe kom ik aan die diskette? [/quote:3618bf6d6e]De Promise FastTrak 378 RAID Driver staat als het goed is op de bij het moederbord meegeleverde driver cd. En is ook te downloaden bij Asus Lees ook nog even deze discussie
 • [quote:1bce1cd360="jolo"][quote:1bce1cd360="boss63"]Hoe kom ik aan die diskette? [/quote:1bce1cd360]De Promise FastTrak 378 RAID Driver staat als het goed is op de bij het moederbord meegeleverde driver cd. En is ook te downloaden bij Asus Lees ook nog even deze discussie[/quote:1bce1cd360]
  Op de CD van het moederbord staat een klein programaatje bij de promise drive make disk. Dit zou ovlgens mij een dikette moeten maken die dan tijdens installatie van xp kan worden gebruikt. Dit werkt niet. Als ik alle bestandjes van xp en de rest die erbij staat gewoon kopieer naar een diskette dan krijg ik nadat ik e heb ingetoets een foutmelding.

  \WinXP\UlSata.sys heeft een onverwachte fout <18> verooorzaakt op regel 2108 in d:xps1\base\boot\setup\oemdisk.c.

  Druk op een toets om verder te gaan

  Dan kom je weer iin het setup scherm waar je E of Enter kan indrukken E werkt dus niet en enter ook niet

  Hoe krijg ik dit voor elkaar???

  Is er iemand die een disk heeft en kan ik die dan kopieren?

  http://www.asus.com.tw/support/download/selectftp.aspx?l1_id=1&l2_id=15&l3_id=20&m_id=3&f_name=378ATA100130.zip~zaqwedc
  hier staat het zip bestandje waarmee je die driverdiskette zou moeten kunnen maken.
 • Ik moest vanochtend s indrukken tijdens de installatie om mijn Silicon S-ata te laten herkennen. Dus geen e maar s.
 • [quote:f75af7fc6d="BrigitteW"]Ik moest vanochtend s indrukken tijdens de installatie om mijn Silicon S-ata te laten herkennen. Dus geen e maar s.[/quote:f75af7fc6d]

  doet het bij mij ook niet, zie mijn vervolg op dit inmiddels software probleem bij OS windows

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.