Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

webserver achter een router

None
16 antwoorden
 • Ik heb een webserver op m'n pc geinstalleerd met de bedoeling dit op m'n netwerkje te laten draaien en zo anderen de mogelijkheid te bieden hiervan gebruik te maken.
  Als ik zonder router werk op een pc, kan een andere computer door het ingeven van mijn ip adres zonder problemen inloggen. Sluit ik het netwerkje met behulp van de router weer aan krijg ik een ander ip nummer (waarschijnlijk een intranet ip) en kan ik hiermee wel van de ene pc naar de andere pc inloggen (dus via m'n netwerk) maar niet van buitenaf.
  Nu denk ik dat er iets in de router moet worden ingesteld, maar wat en waar, kan iemand mij verder op weg helpen.
  Ik heb een kabelaansluiting voor internet en de router is een Sweex met hierop twee pc's aangesloten en een printer.

  Vriendelijke groet Gerard.
 • Wat is precies je bedoeling, een website laten draaien, mensen toegang geven tot je computer, webhosting???????

  Je moet op je router diverse poorten openzetten, zoals 20, 21, 80, 110. Beetje afhankelijk van wat je allemaal met de webserver wilt doen. Gooi deze poorten dus op in je router.
 • Het is de bedoeling om mensen toegang tot mijn computer te geven met behulp van een geinstaleerde filesharing/webserver.
  Zolas eerder beschreven werkt het zonder router perfect, met de Sweex router aangesloten, waarin ik de poorten 21, 80 81 en 8080 heb vrijgegeven kan iemand van buiten niet inloggen.
  Ik heb half begrerpen dat ik het ip adres ergens in de router moet aanpassen, maar mijn kennis daarover is nihil en kan het ook niet in de handleiding van de router terug vinden. Het server helpscherm verwijst daar wel naar, enig idee?

  In ieder geval dank voor je reactie.
 • -Voor zover ik weet heb je bij kabelinternet geen vast IP adres maar een wisselend adres, misschien is dat waarom mensen van buitenaf je niet kunnen vinden?

  -Wat voor OS draai je op de server?

  -Heb je in de router zo ingesteld dat elke adres naar binnen kan komen (outside ip & port)
 • [quote:75e6f47577="Fellini"]-Voor zover ik weet heb je bij kabelinternet geen vast IP adres maar een wisselend adres, misschien is dat waarom mensen van buitenaf je niet kunnen vinden?

  -Wat voor OS draai je op de server?

  -Heb je in de router zo ingesteld dat elke adres naar binnen kan komen (outside ip & port)[/quote:75e6f47577] ik dacht dat het kabel verhaal verbonden is met je NIC adres dat is uniek
 • ja dat kan, maar daarvoor is kabel me iets te onbekend terrein
 • schakel eens virtual server of DMZ in op je Sweex.

  Hiermee kun je je interne IP koppelen aan de WAN-IP, zodat mensen van buitenaf jouw pc kunnen benaderen.
 • Kabelinternet heeft volgens mij wel vast IP..
  Wat bedoelje met filesharing? Kazaa?
  En als je iemand echt toegang tot je pc wil geven met windows moet je volgens mij de poorten 135, 137 en 139 openzetten.
 • Ik ben nu iets verder en het is gelukt om mijn webserver aan te spreken vanaf een andere computer. Het up en downloaden en het bekijken van m'n forum verloopt nu prima, ik ben alleen gebonden aan de upload snelheid van m'n Kabel abbo. Bij het downloaden is dat andersom.


  Bedank hierbij shailesh voor de tip.
 • graag gedaan :D
 • [quote:f88a4712ba="Fellini"]Je moet op je router diverse poorten openzetten, zoals 20, 21, 80, 110. Beetje afhankelijk van wat je allemaal met de webserver wilt doen. Gooi deze poorten dus op in je router.[/quote:f88a4712ba]
  Hoe doe je dat nou precies? Opengooien?
 • Via je webbrowser kan je het setup programma van de router openen. Voor een Speedtouch modem tik je bijvoorbeeld in je adresbalk 10.0.0.138 in, het programma waar je dan inkomt kent afhankelijk van je routersoort een aantal mogelijkheden, één daarvan is poorten open en dicht doen. Je manual zal je daar meer over kunnen vertellen.
 • [quote:8e5bc4a73b="Fellini"]Via je webbrowser kan je het setup programma van de router openen. Voor een Speedtouch modem tik je bijvoorbeeld in je adresbalk 10.0.0.138 in, het programma waar je dan inkomt kent afhankelijk van je routersoort een aantal mogelijkheden, één daarvan is poorten open en dicht doen. Je manual zal je daar meer over kunnen vertellen.[/quote:8e5bc4a73b]
  Zover was ik ook al, maar waar gooi je welke poorten open, ik zoek details/
 • [quote:db0841171f]Zover was ik ook al, maar waar gooi je welke poorten open, ik zoek details[/quote:db0841171f]


  je kan poorten volgens mij niet helemaal open gooien je kan ze wel 'doorverbinden' met jou pc dit doe je zoals shailesh al zij met virtual server.
 • 1. kabel heeft een vast IP adres
  2. kabel heeft echt een ***trage upload snelheid, ik heb ook met het idee van een webserver gezeten, maar zolang ik thuis kabel heb heeft dat echt geen zin.
  Dus bekijk je uploadsnelheid eens voordat je hier aan begint.
  3. de webserver moet een vast intern-adres krijgen, anders werkt het ook niet
 • Normaal gesproken moet je op de router port-forwarding of virtuele server configureren.

  Hiermee kan je aangeven dat verzoeken op bijv. poort 80 voor een http-request, naar één PC op je thuisnetwerk wordt gestuurd. De ander PC's kunnen dan rustig internetten (poort 80 voor IP-verkeer naar het internet)

  Dus op je router geef je aan het IP-adres van de HTTP-server en het poortnr dat gebruikt moet worden. Daarnaast geef je ook op welke portnr er van het internet moet worden gebruikt om deze server te bereiken.

  Sjaak

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.