Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Voeding USB-hub verstoort pc

Anoniem
None
3 antwoorden
 • :o Ik heb een Sitecom 4-poorts USB-hub met externe/eigen voeding aangesloten op een usb-poort van de pc (met 500MHz Intel-cpu, Win98SE)
  Na schone herinstallatie van Win98SE werkte alles goed… totdat de pc werd uitgeschakeld. Na (als gebruikelijk) softwarematig Uitschakelen blijven de controlelampjes van de HD/FDD en branden. Herstarten ging niet meer. De voedingstekker van de pc eruit: de controlelampjes blijven branden. De voeding van de USB-hub ontkoppeld: de lampjes gingen uit. Nu was de pc weer te starten.
  Kennelijk beïnvloedt de voeding van de USB-hub via de USB-kabels de stroomvoorziening in de pc. Zonder voeding werkt de hub wel, alleen de led's op de hub branden niet.
  Vreemd of niet…? en wat te doen.

  Erno
 • hoewel dat vrijwel niet mogelijk kan zijn: het lijkt erop dat de hub verkeerd om is aangesloten op de pc, dus via een kanaal waar voeding op staat.
  waarschijnlijker: de hub is niet in orde, en terug ermee naar de winkel.

  zat er software/driver bij de hub, en heb je goed geïnstalleerd (da´s bij usb in win 98se kritisch)? zo neen: wat als je de pc opstart en als hij volledig is doorgestart de hub (goed) aansluit?
 • [quote:74f876975b="derkdejong"]hoewel dat vrijwel niet mogelijk kan zijn: het lijkt erop dat de hub verkeerd om is aangesloten op de pc, dus via een kanaal waar voeding op staat.
  waarschijnlijker: de hub is niet in orde, en terug ermee naar de winkel.

  zat er software/driver bij de hub, en heb je goed geïnstalleerd (da´s bij usb in win 98se kritisch)? zo neen: wat als je de pc opstart en als hij volledig is doorgestart de hub (goed) aansluit?[/quote:74f876975b]

  Het lijkt mij ook verstandig om ermee terug naar de winkel te gaan.

  Maar heeft die voeding een adapter? In een adapter zit een magneet, en dat verstoort bij mij ook mijn beeldscherm.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.