Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harddisk-probleem na installatie DVD-brander

Mac
4 antwoorden
  • Heel vreemd probleem:

    Ik heb mijn Lite-on CD-brander vervangen voor een DVD-brander van NEC. (ND-1300A)

    De oorsponkelijk situatie was:
    HD = primary(*) master
    DVD-speler = primary slave
    CD-brander = secondary(*) master.
    Dit was de oorsponkelijke instelling van mijn pc-leverancier (Powerline te Zoetermeer).

    Bovengenoemde instelling deugt volgens mij niet, althans het is niet een nette oplossing.

    Bij het vervangen van de CD-brander voor de DVD-brander heb ik de volgende instellingen gebruikt:
    HD = primary master
    DVD-speler = secondary master
    DVD-brander = secondary slave

    (* primary = IDE1 en secondary = IDE2. Ik heb de nieuwe instellingen gedaan op aanraden van het blad Tips & Trucs (nr.20), zusterblad van ComputerTotaal).

    Na deze instelling wilde mijn systeem niet meer opstarten. Geen systeemschijf zei het systeem.

    Heb toen de DVD-speler en de DVD-brander volledig afgekoppeld. Daarna wederom opgestart (met HD op primary master). Weer zegt het systeem geen systeemschijf te kunnen waarnemen. :roll: Héél vreemd!

    Gekeken in het BIOS: duurde heel lang voordat het BIOS mijn HD herkende. Stond altijd al op automatische herkenning. Eerst stond bij HD steeds NONE. Daarna, na een poosje, werd mijn HD herkend. Deze instelling gesaved en op nieuw opstarten. Wederom noppes.

    Alles weer teruggezet naar de oude situatie (zie boven). Toen de DVD-brander ingesteld als secondary master.

    Mijn systeem werkt kennelijk alleen als de HD op primary master, DVD-speler op primary slave en DVD-brander op secondary master staat.

    Mijn systeem werkt nu correct, maar werkt kennelijk niet zonder DVD-speler! :lol: :roll:

    Heeft iemand enig idee hoe bovenstaande problematiek in elkaar steekt? :?:
  • Waarschijnlijk staan de jumpers op de harde schijf op Master met Slave.
    Op sommige schijven kom je die setting apart tegen naast Alleen Master, Slave en Cable-select.
  • Bij mij werkt het ook zo. HD op ide-1 en cd spleres op ide-2. Ik kreeg toen hethetfde probleem na het bijzetten van een teede hd. Na die op CS gezet te hebben werkte alles weer lekker, met de nieuwe hd erbij(werkte niet op slave). Het is vaak even zoeken voor je de juiste volgorde en settings hebt, die op jouw pc werken.
  • HD vanaf Ata 66 heeft 80 aderige kabel nodig, dvd speler niet, als je hem met z'on kabel erbij hangt als slave kan dat problemen geven. Beter dus DVD en CD samen met 40 aderige kabel aansluiten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.