Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

SCSI probleem onder Windows XP

10 antwoorden
  • Ik heb een groot probleem op mijn All-SCSI machine. Ik heb zowel win98 als XP geinstalleerd. Ik heb 2 SCSI kaarten geinstalleerd (DAWI en Adaptec), en beiden geven hetzelfde probleem; Onder Win98 werkt alles perfect, en vind hij mijn CD-rom, en de (Plextor) brander. Onder XP geeft hij onder apparaatbeheer aan, dat er bij de SCSI-kaart geen problemen zijn, die draait op de laatste drivers. Bij de CD-rom en de brander geeft apparaatbeheer aan, dat de stuurprogramma s wel geladen zijn, mnaar niet gebruikt kunnen worden?? Voor zover ik weet, moet er onder SCSI helemaal niets geladen worden? Ik heb alles geprobeerd; laatste drivers, stekkers wisselen, verwijderen/herinstalleren, zelf laten detecteren etc. XP blijft zeggen dat de stuurprogrammas geladen zijn, maar dat hij ze niet kan gebruiken. Onder 98 blijft alles perfect werken. Wie kan mij helpen??
  • Heb je al eens één SCSI-kaart verwijderd, en probeer het dan nog eens. Misschien dat ze in Windows XP aan het ruzieën zijn met elkaar.
  • ja, ook al geprobeerd, maar hielp helemaal niets...
  • als onder win98 alles werkt ga ik er vanuit dat het in ieder geval geen hardwarematige configuratie fout is (ID's. Terminering e.d.) probeer eens de aspi drivers in de laatste versie te installeren. (staan o.a. bij adaptec) dus de aspi drivers, niet die voor de kaart zelf (die zouden door xp eigenlijk correct gevonden moeten zijn)
  • [quote:d644f56d92="longtallbob"]Ik heb 2 SCSI kaarten geinstalleerd (DAWI en Adaptec), en beiden geven hetzelfde probleem; Onder XP geeft hij onder apparaatbeheer aan, dat er bij de SCSI-kaart geen problemen zijn, die draait op de laatste drivers. Bij de CD-rom en de brander geeft apparaatbeheer aan, dat de stuurprogramma s wel geladen zijn, mnaar niet gebruikt kunnen worden?? [/quote:d644f56d92] Staan die scsi kaarten wel in de [url=http://www.microsoft.com/windows/catalog/default.aspx?subid=22&xslt=categoryl3&pgn=01d09dab-1b54-4f5a-91d5-8bfeb164df9e]lijst van Designed for Windows XP[/url] En staat die scsi cd-rom in deze [url=http://www.microsoft.com/windows/catalog/default.aspx?subid=22&xslt=categoryl3&pgn=da1bdaa2-579a-4994-86f8-209df4c26e1a]lijst van Designed for Windows XP[/url] En is er nog aanvullende info te vinden via Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur?
  • aan dat designed for windows xp vast te houden vind ik een beetje kortzichtig.... (zonder dit beledigend te bedoelen!!) Alleen een reclame kreet, als je daar naar zou moeten gaan zou alleen hardware aan de praat te krijgen zijn die in de xp-tijd ontworpen is?
  • de kaart zelf is door XP correct gevonden, en vertoont geen foutmeldingen, het probleem is dat xp probeert om voor de CD-rom "gewone SCSI drivers te laden, die het vervolgens niet doen. Ik zal de ASPI-drivers eens proberen, alvast bedankt, ik kom hier op terug!
  • het is gelukt. Blijkbaar stond er ergens in de computer ASAPI.EXE. Wavelab (een audiobewerkingsprgramma) had het in de installatiebestanden staan!!?? Ik heb het gerund, en in een keer doet alles het!!?? Ik ben er erg blij mee, maar als iemand mij kan uitleggen wat ASAPI.EXE is ben ik daar heel erg blij mee. Ik kwam er achter door nog eens goed te kijken wat er allemaal geladen werd, tijdens het opstarten van windows.
  • http://www.google.be/search?q=+ASAPI.EXE+&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=nl&btnG=Google+zoeken&meta=
  • zoals ik al aangaf, probleem met dat aspi drivers. asapi is een simpele maar krachtige vervanging voor de aspi drivers, eenmaal geinstalleerd maakt het een snelle toegang tot je cd en dvd drives mogelijk.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.