Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Parallelle poort uit in BIOS

13 antwoorden
 • Is het raadzaam om in de BIOS de parallelle poort te disablen als je print via een USB poort ?
 • je kan het doen scheeld weer een irq
 • Krijg nu in logboek foutmelding, ongeveer 2 min na iedere boot (XP-Home): Bron : Service Control Manager Gebeurtenis : 7000 "De Stuurprogramma voor parallelle poort-service kan vanwege de volgende fout niet worden gestart : Kan de service niet starten omdat deze is uitgeschakeld of omdat het geen inschakelde apparaten met zich heeft verbonden." Heb in de services gekeken welke dit kan zijn, echter geen idee. Plextor (bedankt :) ), nog een extra suggestie hiervoor ?
 • je moet de parallele port in windiws ook wegdoen Niets verkeerds met tip van Plextor. Ik schakel bij mij ook de com poorten uit als ik ze niet noig hebt, weer irq's erbij
 • Bosje, wat bedoel je precies ? Als ik in apparaatbeheer kijk is er niets van een parallelle poort te ontdekken. Ook in Systeem Info niet. Dat is dan toch ook Windows. :-?
 • Als ie uitstaat in je Bios zal ie ook niet in apparaatbeheer te zien zijn, is bij mij altijd zo geweest.
 • Klopt wat jullie zeggen, vond het alleen vreemd dat XP zit te zeuren over de Parralle poort. Kijk in veilige modus of ie daar voorkomt en gooi hem weg. Niet geschoten is altijd mis.
 • [quote:1fb1636f3e="didorno"]Krijg nu in logboek foutmelding, ongeveer 2 min na iedere boot (XP-Home): Bron : Service Control Manager Gebeurtenis : 7000 "De Stuurprogramma voor parallelle poort-service kan vanwege de volgende fout niet worden gestart : Kan de service niet starten omdat deze is uitgeschakeld of omdat het geen inschakelde apparaten met zich heeft verbonden." Heb in de services gekeken welke dit kan zijn, echter geen idee. Plextor (bedankt :) ), nog een extra suggestie hiervoor ?[/quote:1fb1636f3e] Wat heeft dit voor verdere gevolgen voor het functioneren van je PC? Niet alle foutmeldingen zijn "fataal"...
 • Ik kan me voorstellen dat deze afhandeling wel extra starttijd kost. Naast de foutmelding geen concrete problemen. Wel is het op gang komen na booten van de HP software voor OfficeJet G55 erg traag, maar dat was ook al zo via de parallelle poort . Ik probeer nog het een en ander op jullie advies.
 • Even in Veilige Modus gestart : nergens iets over parallelle poort te vinden. In logboek verschijnt dan wel een interessante fout : "7001, De SYMTDI-service is afhankelijk van de Stuurprogramma voor TCP/IP protocol-service die vanwege de volgende fout niet kan worden gestart : Een apparaat dat op het systeem is aangesloten, werkt niet." Wie weet wat SYMTDI-service is ?
 • [quote:2a67ab4a28="didorno"]Wie weet wat SYMTDI-service is ?[/quote:2a67ab4a28] Kijk [url=http://www.bl.com/moshe/text/quiddities/norton_errors.html]hier[/url].
 • Staat het niet bij Poorten (COM & LPT) in apparaatbeheer.
 • Ben nog met onderzoek bezig. NAV2002 totaal weggehaald, andere progrs uitgeschakeld, etc. Geen verschil. Toen services successievelijk uitgeschakeld, kom uit bij WMI. Dat lijkt (bij mij) cruciaal voor event 7000. Laat jullie nog weten als ik meer weet. Groeten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.