Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Windows (h)erkent externe HDD niet meer

Anoniem
2Ben
6 antwoorden
 • heb een externe HDD USB 2.0 en Firewire (U2FWEIDE35-1). Windows XP (notebook) signaleert snel USB-apparaat op trage USB-hub en maakt geen contact met HDD. Was eerst geen probleem om met HDD te werken. Via pcmcia-kaart (Dynalink 1394c) ook geen herkenning meer. Als ik video-camera aansluit op HDD en HDD op pcmcia, dan wordt camera wel herkend, maar HDD niet. Op een andere laptop (wel met usb2.0) wordt HDD herkend als CD/DVD drive ('plaats cd in drive').
  Ik overweeg een USB 2.0 PC-card aan te schaffen, maar weet niet of dit het probleem oplost. Is in XP in apparaatbeheer iets aan te passen? Snelle 2.0 HDD zou geen probleem moeten zijn voor trage USB-hub.
 • Heb je wel echt de goede drivers?

  Download anders eens de laatste drivers (als je die nodig hebt)
 • Betreft het een totaal systeem of een zelf samengesteld systeem? In het laatste geval zou je de harde schijf zelf eens kunnen testen met diagnostische software. Mijn ervaring is dat Firewire en USB hardware alleen wordt herkend als de aangesloten apparaat ook aangesloten is en correct functioneert. Ik zou het zelf niet direct zoeken in het gebruik van andere USB of Firewire apparatuur. Feitelijk heb je al een eigen onderzoek gedaan door externe harde schijf op een andere computer uit te proberen.
 • [quote:c02315fa84="FTPserver"]Heb je wel echt de goede drivers?

  Download anders eens de laatste drivers (als je die nodig hebt)[/quote:c02315fa84]

  Geen drivers nodig voor XP
 • [quote:5afc282ca8="Hans.Vosman"]Betreft het een totaal systeem of een zelf samengesteld systeem? In het laatste geval zou je de harde schijf zelf eens kunnen testen met diagnostische software. Mijn ervaring is dat Firewire en USB hardware alleen wordt herkend als de aangesloten apparaat ook aangesloten is en correct functioneert. Ik zou het zelf niet direct zoeken in het gebruik van andere USB of Firewire apparatuur. Feitelijk heb je al een eigen onderzoek gedaan door externe harde schijf op een andere computer uit te proberen.[/quote:5afc282ca8]

  Het is een totaal systeem (80 GB, 7200 RPM connectable to USB, USB2 en firewire interface, 220V voeding). Mijn info over test op andere laptop (USB2) is niet correct. Bericht daar in apparaatbeheer: "USB-apparaat voor massa-opslag. Dit appaaraat start niet (code 10)". Ik denk dat ik het een keer niet goed heb losgekoppeld….( :cry:). Hoe kan ik HDD diagnostiseren als de verkenner het niet herkent?
 • Ik zou verwachten dat de fabrikant van die externe harde schijf dat weet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.