Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Printer lekt inkt

Anoniem
carlobernardini
5 antwoorden
 • Beste mensen,

  De printer bij ons thuis lekt inkt. Ik heb nog nooit echt goed de printer van binnen bekeken, maar er ligt inkt in het "rechterbakje" of wat het dan ook is. De inkt loopt onder de printer uit. Ik zie geen inkt op de rol waar de cartridge zo heen en weer gaat. Het is alleen zwarte inkt die gelekt heeft. Ik zie geen kleureninkt van de kleurencartridge. Hij heeft ondanks dat lekken wel nog goede afdrukken kunnen maken.

  Zou het nu eerder aan een kapotte cartridge liggen of zou er iets kapot kunnen zijn aan de printer. Het is een HP 815C deskjet printer van enkele jaren oud. Printer is vergelijkbaar met HP 720C.

  Waar zou ik op moeten letten?

  Bij voorbaat dank voor uw reactie.
 • Misschien zijn je inktcartridges kapot… Heb je daar al naar gekeken??
 • Je hebt niet toevallig de cartridges op een foute manier gerefilled, he?
  Misschien is er een geleidertje gesprongen ofzo, en ik denk dat het probleem gewoon aan de cartridge ligt en niet op te lossen is, tenzij je gewoon een nieuwe koopt… Ligt denk ik in ieder geval niet aan de printer
  Veel succes…
 • Waaraan kun je zien of de cartridge kapot is? Ik kan er zo op het eerste gezicht namelijk niks aan ontdekken. Voor zwarte inkt gebruik ik orginele pelikan cartridges. Ik koop altijd nieuwe cartridges, ik vul ze nooit na.
 • in de oorspronkelijke vraag wordt gesproken van ´rechterbakje´
  nu heb ik geen model voorhanden, maar ik dacht me te herinneren dat rechts in de hp het sponsje zit dat de inkt moet opvangen alsde printer zich ´gereed pompt´ enzo.
  misschien is dat sponsje wel weg?
  misschien het het sponsje wel oververzadigd?
  je zou dat moeten kunnen checken door de cartridges in de vervangstand te zetten, dan stroom eraf, dan kun je ongestoord de zaak opnemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.