Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Brand PC

Anoniem
wtheiner
14 antwoorden
 • Hallo,

  ik wil graag een brand PC neerzetten.

  Dit moet een PC worden die met een directe LAN verbinding aan mijn server hangt waar alle data opstaat. Ook komt er 1 DVD brander in, 1 Cd-rom brander en 1 DVD speler.

  Wat is nu goeie hardware voor deze brand PC?

  IK heb nog een 400 Mhz staan. Pentium 2 met 128 MB geheugen.
  Is dit voldoende? Of moet er meer geheugen in. Want er kan meer in.

  Of is deze PC zoiezo helemaal te langzaam?

  Ik hoor het graag.
 • Ik zou zowiezo meer geheugen erin doen en dan gewoon eens gaan proberen. Ik denk dat als je niet te snel doet, dat het wel gaat.
 • [quote:e46a50bf25="yoo_han"]Ik zou zowiezo meer geheugen erin doen[/quote:e46a50bf25]

  met welk nut als de pc als zogenaamde "brand' pc dienst doet?

  De pc zal goed voldoen voor die toepassing….
 • Meer geheugen hoeft denk ik niet per se als je de pc alleen voor branden gebruikt. In dit geval ligt het vooral aan het OS dat je gebruikt. Voor Win98SE moet die pc wel goed zijn, je hebt alleen maar een minimale installatie nodig. Wil je XP, dan ontkom je niet aan extra geheugen om comfortabel te werken.
 • lijkt me zowiezo al niet verstanding om op een dergelijke pc windows xp te draaien! Win98 of 2000 of linux voldoet ook en zal geen probleem zijn voor een dergelijke configuratie…..
 • Als je gewoon gaat branden, dan voldoet die pc prima. Maar ga je bijvoorbeeld ook dvd's rippen, dan zal je meer geheugen en een snellere processor moeten plaatsen.
 • Ja, ik ga er ook DVD's mee rippen. Dit omdat ik met DVD shrink een DVD kleiner maak en uiteindelijk op een DVD+R kan branden.

  Ik wilde er verder Windows 98 SE op zetten.
 • Dus zowiezo meer geheugen, prop der maar zoveel mogelijk in :wink: . En als je nog een snellere processor kan bemachtigen zou dat ook mooi meegenomen zijn.
 • een snelle harde schijf met een flinke capaciteit is ook wel aan te raden, als je dvd´s gaat rippen heb je toch wel wat schijfruimte nodig, dus misschien nog een harde schijf erbij?
 • [quote:823006060a="yoo_han"]Dus zowiezo meer geheugen, prop der maar zoveel mogelijk in :wink: . En als je nog een snellere processor kan bemachtigen zou dat ook mooi meegenomen zijn.[/quote:823006060a]
  Mij staat iets bij, dat bij gebruik van WIN98SE er een beperking is aan het aantal MB's te installeren geheugen: 256 MB.
  Correct me, if I'm wrong.
 • [quote:d3e7c0e6d8="Jank"]Mij staat iets bij, dat bij gebruik van WIN98SE er een beperking is aan het aantal MB's te installeren geheugen: 256 MB.
  Correct me, if I'm wrong.[/quote:d3e7c0e6d8] Waarschijnlijk bedoel je maximaal 512 MB geheugen voor WIN98SE. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;253912
 • Ik bedoelde echt 256, maar na jouw reaktie en enig speurwerk, kan er zelfs tot 2 GB in, met dank aan oude rot Ben Johnson.
  Biedt ook mij weer enig perspectief. :wink:
  En weer wat geleerd, bedankt Jolo.
 • [quote:6d0800fd9f="Jank"]Ik bedoelde echt 256, maar na jouw reaktie en enig speurwerk, kan er zelfs tot 2 GB in, met dank aan oude rot Ben Johnson.
  Biedt ook mij weer enig perspectief. :wink:
  En weer wat geleerd, bedankt Jolo.[/quote:6d0800fd9f]

  Microsoft zegt wel meer :wink:

  Verschillende ervaringen hier op het forum hebben uitgeleerd dat Windows98SE raar begint te doen vanaf de 512mb of hoger. Majah, ik heb hier ook een P2 AT moederbord als server, en die ondersteunt maar 256 in totaal.

  Voor te rippen denk ik dat je niet genoeg hebt aan de 400mhz. Je kunt het natuurlijk wel proberen, als je hier echt serieuze dingen mee wilt gaan doen ( :wink: ) is het misschien de moeite om wat geld (100-150 euro) in een mooie duron/AXP setup te stoppen?
 • Als je onder win98 meer dan 512mb hebt begint ie inderdaad raar te doen, dit kan je door een verandering in de (dacht in de) system.ini verhelpen. maar het enige wat je daarmee doet is windows de toegang boven de 512mb ontzeggen.

  Weinig nut dus…..

  zowiezo vind ik de stelregel van sommigen "zoveel mogelijk geheugen voor alle toepassingen" een beetje onzinnig en technisch nergens op gebaseert.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.