Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

AOpen DVD schrijver schrijft wel DVD-RW maar geen DVD-R

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik ben in het bezit van een AOpen DVRW2412PRO (een +R/+RW schrijver). Met Nero 5.5.9.8 wordt probleemloos een DVD+RW geschreven vanuit een directory op de harde schijf met de bekende VIDEO_TS en AUDIO_TS mappen. Dit zelfde lukt NIET met een DVD+R (diverse merken geprobeerd, w.o. Philips en TDK). De foutmeldingen die ik voorbij zie komen zijn:
  Command sequence error
  Could not perform EndSession
  Burn process failed at 2,4x (3.312 kB/sec)
  SCSI not using temporary buffers
  20 out of 20 temporary buffers allocated
  De schijf is vervolgens verpest en kan de prullenbak in.

  Merkwaardig (maar wel een voorlopige "workaround") is dat als ik de DVD eerst op DVD+RW brand en vervolgens die DVD kopieer met Nero op een DVD+R (via een image op de harde schijf) het wel goed gaat.
 • firmware flashen zou kunnen helepen. Effe bij Aopen checeken, zal me niet verbazen dat daar een flash staat met als oplossing Match More Media. Bij vcdhelp en of cdfreaks kan je medialist vinden met welke merken schijfjes goed branden met welke merken DVD branders
 • Heb ik al gedaan maar daarna niet meer gebrand. Maar voordat ik redelijke zekerheid heb dat het probleem hiermee is opgelost, ga ik het niet proberen. Kost me weer een schijf. Bovendien ben ik niet overtuigd want ik kan dus wel branden alleen niet rechtstreeks vanuit een VIDEO_TS / AUDIO_TS situatie. Hij vreet de schijven dus wel, mits hij uitgaat van een image. Bovendien doen RW schijven van TDK het wel maar R schijven weer niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.