Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Serial ATA Harde Schijf voor tweede keer stuk

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb pas een nieuwe PC gekocht met een Western Digital 120Gb Serial ATA schijf, AMD Athlon xp 2600+, Asus A7V600 (met sata/raid controller), Hercules 3D Prophet 9800Pro. De harde schijf had het de eerste dag al begeven. Toen had ik een nieuwe gehad. Maar na ongeveer 4 weken heeft ook deze het weer begeven! Ik gebruik voor mijn HDD de legacy power en niet de SATA Power, kan het hierdoor komen? Of is de controller van het moederboord niet goed, dat die hem stuk maakt ofzo? Ik kan namelijk windows niet meer opstarten, dan blijft hij tijdens het laden hangen en als ik de veilig modus in wil ook. Het meest gekke is nog dat ik, toen hij het nog wel deed, niets speciaals heb ingesteld ofzo. Sterker nog, ik heb niets maar dan ook echt niets aan de configuratie veranderd. Alvast héél erg bedankt voor jullie hulp.
 • En je weet zeker dat het een defect is van de harde schijf en niet een Windows-probleem?
 • Het zou ook nog een probleem met het geheugen kunnen zijn, download het programma memtest eens en test je geheugen.

  Je kunt op de Western digital site ook nog een programma downloaden waarmee je de conditie van je harde schijf kunt checken, maar gezien het feit dat de computer wel begint met het starten van windows, lijkt het me sterk dat de schijf aan gort is.

  Een windows probleem kan, zoals brigitte w al zegt, ook nog de oorzaak zijn…

  Als de pc btw nieuw is gekocht kan je ook nog naar de winkel gaan waar je hem gekocht hebt.

  suc6
 • Is data-corruptie. Met zowel de schijf als de controller is niets mis. Het ligt aan de SATAraid driver.
 • Ben het met MeM eens. Ik heb deze problemen ook gehad op een Asus A7N8X DeLuxe. Ik gebruikte de nForce drivers van nVidia. Toen ik de drivers van Asus zelf ben gaan gebruiken waren de problemen opgelost. Dit gold ook voor de driver voor de sata schijf.
 • Maar ik kan hem ook niet meer formatteren. Daar begint hij niet eens aan. Daarom denk ik dat de schijf stuk is.
 • effe zoeken op dit forum voor de exacte link of bij Bill Gates : er is een fix voor grote harde schijven die corrupt raken bij afsluiten en of de standbye of slaapstand. (in elk geval zoiets)
  Die moet je dan aanbrengen zodra je XP erop het gezet.
  Nee deze fix zit niet in SP1
 • Ik heb dit bericht naar een eigen topic verplaatst met dezelfde titel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.