Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Serial ATA vraagje?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • hallo, ik heb 'n vraagje. Ik heb een MSI Delta-ILSR mobo en ik wil een serial ata schijf van 120 gb kopen. Maar ik heb ergens gelezen dat je minimaal 2 sata schijven moet installeren (sata raid?!). klopt dit? Wat is het verschil tussen sata en sata raid? oftewel kan ik een 1 sata schijf installeren i.c.m 1 ide schijf, 1 dvd speler en 1 cd-brander? En zo ja, hoe zorg ik dat de sata schijf de primaire schijf is, dus dat daar WinXP komt te staan?

  ayanami
 • je hebt alleen 2 disks nodig als je ze als raid (0/1) zou willen gebruiken. 1 schijf zou zonder problemen moeten werken verder.

  Instellingen kan je waarschijnlijk wel in je BIOS vinden ofzo
 • Hoi,

  Je kunt gewoon 1 s-ata harddisk aansluiten, dat hoeven er persé geen 2 te zijn.
  En je kunt in de bios veranderen dat hij eerst de s-ata aansluiting aanspreekt en dan pas de bijde ide.
  Dus moet het verder gewoon goed gaan.

  Groetjes Richard
 • bedankt! nog een vraagje: welke hardeschijf zal ik aanschaffen? Ik wil een 120gb hd, maar ik weet nog niet van welk merk, wat stellen jullie voor? of maakt het niet zoveel uit?
 • Bij Ome tom kwam er uit een test een Hitatchi dekstar (ofzo) uit.
  Ander een seagate want die zijn lekker stil.
 • ben een eigenaar van de seagate.. 1tje dan.. had geen ruimte meer in mn medi-tower :roll: Dus geen raid configuratie voor mij. Iig wel lekker stil en het werkt perfect. Af en toe heb ik het idee dat ie wel langzamer boot doordat ie ff moet wachten op die satacontroller onboard. Maar misschien is dat alleen bij mij zo. Die Hitachi in 120 gig is idd het snelst, maja als je snelheid performance wilt zien moet je voor die nieuwe WD Raptor gaan.. nu ook in een 76 gig versie geloof iik, moet je maar ff op de WD site kijken.
 • Maar die zijn zo verschrikkelijk duur, dan moet je er twee hebben als je 120 gig wilt hebben en dan ben je 400 euro verder.
  En dan kan je beter 2x120 hebben en in snelheid verschillen ze trouwens niet zo veel(iig niet in schrijven) en dat kost dan 230 euro ofzo.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.