Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Maxtor harde schijf probleem

11 antwoorden
 • Ik heb een probleem met een van mij harde schijven.Bij het opstarten geeft S.M.A.R.T een foutmelding dat de schijf corrupt is en dat ik hem moet vervangen.Als ik dan op F1 druk start de computer verder wel op, maar het duurt dan 10 minuten om bij het aanmeldscherm te komen. De harde schijf is nog maar minder dan 3 maanden oud.Het is een 80 GB maxtor schijf.Ik ben powermax nu aan het uitvoeren.Ik hoop op wat tips(zoals gewoon teruggaan naar de winkel :D ).
 • Je schrijft het inderdaad zelf al. Belangrijke data bewaren en retourneren.
 • Bedankt voor de zeer snelle reactie!(3 minuten na post.) Ik zal hem wel terugbrengen.Ik had er niet echt belangrijke data op staan want ik had windows laatst opnieuw geïnstalleerd omdat ik hem slecht vond lopen(zal wel aan die schijf liggen).
 • Nou ja, jij zit ook geen kilometers van je systeem.... :lol:
 • Gewoon S.M.A.R.T uitschakelen in de BIOS. Het geeft alleen maar problemen. Maak de schijf ook rare geluiden?
 • SMART piept niet voor niks in de meeste gevallen, dus uitschakelen is toch wel een beetje de kop in het zand steken.
 • Ik ben vandaag naar NoRRod gegaan, en daar zetten ze er zo direct een nieuwe HD in.De computer werkt nu beter dan eerst.Ik denk dat het gewoon een schijf was die uit de frabriek al brak was.
 • [quote:da8ff3d79f="BrigitteW"]SMART piept niet voor niks in de meeste gevallen, dus uitschakelen is toch wel een beetje de kop in het zand steken.[/quote:da8ff3d79f] Ben ik helemaal met je eens, SMART geeft juist aan of je fouten op je HDD hebt of niet. @allardje Als je ooit weer problemen met je hdd hebt kun je ook [url=http://www.maxtor.com/en/support/downloads/powermax.htm]Powermax[/url] downloaden en je hardeschijf controleren.
 • [quote:8f8c9ed686="Allardje"]Ik ben powermax nu aan het uitvoeren.[/quote:8f8c9ed686] [quote:8f8c9ed686="Red Dragon"]@allardje Als je ooit weer problemen met je hdd hebt kun je ook [url=http://www.maxtor.com/en/support/downloads/powermax.htm]Powermax[/url] downloaden en je hardeschijf controleren.[/quote:8f8c9ed686] Nog niet helemaal wakker? :wink:
 • SMART begint bij elk minuscuut storinkje te piepen, dus uitzetten als je geen andere schijf wilt kopen of als het niet zo ernstig is. Het is uiteraard een ander verhaal als het een nieuwe schijf is of waar je in ieder geval nog garantie op heb.
 • [quote:a77811d6fd="Capone"][quote:a77811d6fd="Allardje"]Ik ben powermax nu aan het uitvoeren.[/quote:a77811d6fd] [quote:a77811d6fd="Red Dragon"]@allardje Als je ooit weer problemen met je hdd hebt kun je ook [url=http://www.maxtor.com/en/support/downloads/powermax.htm]Powermax[/url] downloaden en je hardeschijf controleren.[/quote:a77811d6fd] Nog niet helemaal wakker? :wink:[/quote:a77811d6fd] :oops: over het hoofd gezien. Volgende keer eerst maar een bak koffie als ik wat post ;)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.