Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Lekenvraag over RAID

Anoniem
Vandread
6 antwoorden
 • Dag!
  Is het mogelijk om op een moederbord (Asus P4PE) met Promise PDC20376 controller twee parallel ATA 80 MB schijven (als enige schijven) in RAID 0 te zetten? Ik twijfel zelf al wel wat, omdat (als ik het goed begrijp) in de handleiding staat dat deze controller maar 1 master HDD ondersteunt op de 'Pro-RAID 1 connector'?? En als ik het goed begrijp lukt het alleen met 1 S-ATA en een Par. ATA (of 2x S-ATA)??
  Alvast bedankt voor de reactie!
 • Dat kan dus wel. Je hebt maar 1 master nodig.
 • :D Bedankt! Dus, als ik het goed begrijp: de ene HD als master, de andere op slave en dan kan ik van mijn twee parallele ATA schijven een RAID opstelling maken?
 • [quote:9b587b5b18="H.Meinders"]:D Bedankt! Dus, als ik het goed begrijp: de ene HD als master, de andere op slave en dan kan ik van mijn twee parallele ATA schijven een RAID opstelling maken?[/quote:9b587b5b18]
  dus op 1 kabel 2 hdd's in raid 0?
  dat beperkt de werking van raid 0 nogal aangezien dan alles over 1 kabel moet, sneller is juist als je op 2 losse ide poorten aansluit…

  correct me if i'm wrong maar hier heb ik eens een artikel over gelezen
 • Ik ben op dit gebied dus een leek, dat om te beginnen… Als ik twee verschillende kabels moet gebruiken, dan kan de ene (master?) naar de Primary RAID IDE connector en de andere (slave?) naar een IDE aansluiting? Werkt het dan? MAAR: toen ik bij iemand 2 S-ATA schijven aansloot en een derde schijf (slave) op een IDE aansluiting, wilde het systeem telkens toch met die derde schijf starten en kwam ik niet terecht in het BIOS gedeelte om de RAID opstelling in te stellen/ partities te maken. Is dat dan nu ook niet zo?
 • Ik heb inmiddels uitgeprobeerd: master en slave op 1 kabel naar RAID connector; gevolg: het programma dat bij de Promise RAIDchip hoort (Fast Trak geloof ik) geeft de mogelijkheid om een RAID array in te stellen, maar ziet maar 1 schijf. Vervolgens geprobeerd: master HD op Primary RAID connector, slave HD op IDE 1 (IDE 2 = CD speler). Bij intro komt niet de vraag om RAID Array in te stellen; in BIOS startschermen stelt Fast Trak vast dat er geen IDE schijven zijn verbonden. Tot slot komt een medling van het BIOS om op een toets te drukken om te booten. Mijn hoop op een RAID opstelling zakt een beetje… :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.