Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Olympus C-350 zoom of Canon A70

Anoniem
HazardAlex
7 antwoorden
 • Ik ben van plan een digitale camera te kopen, maar ik zit te twijfelen tussen de Olympus C-350 zoom en de Canon A70. Beide camera's hebben ongeveer dezelfde specs: 3,2 megapixels, 3x optische zoom, 16 mb geheugenkaart meegeleverd enz. Het enige (grote) verschil dat ik tot nu toe heb kunnen ontdekken is het feit dat de Olympus geen filmpjes met geluid kan opnemen en de Canon wel. Verder is de Olympus wel een stuk kleiner dan de Canon.

  Toch is de Olympus zo'n 100 euro goedkoper. De Olympus maakt gebruik van xD-picture cards en de Canon van Compact Flash, dat een stuk goedkoper is, maar als ik bij beide een 128 mb kaartje zou kopen is de Olympus nog steeds 60 euro goedkoper.

  Verder hoor ik ook wel berichten dat de Olympus extreem kort met zijn batterijen zou doen en dat er witte vlekken op de foto zijn te zien als er wordt geflitst. Zou iemand me advies kunnen geven over welke camera te kopen? Ook ben ik wel geïnteresseerd in foto's die gemaakt zijn met één van beide camera's, dus als iemand die heeft mag je er wel enkele sturen naar ligakoek@hotmail.com.

  Alvast bedankt.
 • Ik zal niet zeggen welke camera je moet kopen omdat ik geen ervaring heb met een of alle twee de camera's bovendien bepaal jij wat belangrijker is of niet.
  Trouwens de 350 heeft weldegelijk een movie optie al stelt deze net zoals bij vele andere cameras niet veel voor.

  foto's van de betreffende Olympus (amerikaanse 560z=europese 350z)

  foto's van de betreffende canon A70

  foto's zijn niet van mij :)

  ook misschien nuttig zijn de volgende (engelstalige) review sites (naar mijn mening uiterst betrouwbaar)

  http://www.dcresource.com
  http://www.steves-digicams.com
  http://www.imaging-resource.com
  http://www.dpreview.com


  Houd er ook rekening mee dat het erg handig (eigenlijk een must)is bij de aanschaf van een camera, oplaadbare NimH penlite AA of NimH penlite AAA batterijen (hangt ervan af welke er in de camera gaan) aan te schaffen deze werken stukken beter dan alkaline batterijen.
  liefst NimH 2200 hoewel NimH 2000 ook ruim voldoen.

  Veel succes bij het uitkiezen van de camera.
 • Die Olympus ken ik niet. Ik heb zelf sinds kort een Canon A80 waar ik zeer tevreden over ben. Voordeel van de A70 en A80 vind ik persoonlijk dat je veel handinstellingen kunt maken (sluitertijd, diafragma, etc)maar daarmnaast ook gewoon volautomatisch point-n-shoot opnamen kunt maken. De meeste andere compacte camera's kennen alleen een volautomatische stand.

  Een vriendin van me heeft de Olympus mju 300, die volgens mij vergelijkbaar is met de 3050. Dat ding maakt ook zeer mooie foto's moet ik zeggen, alleen is de flitser wat zwak. Groot voordeel van dat ding is dat ie een *volledig* aluminium kast heeft, waardoor ie lekker robust is. De A70 heeft wat meer plastic als ik me niet vergis.

  Ik zou bij een 3 Mpixel camera trouwens voor een 256MB kaart kiezen, dan passen er tenminste flink wat foto's op. Vergeet niet dat op de hoogste resolutie je foto's al gauw 1,5MB per stuk worden. Daarom heb ik voor mijn 4MP camera een 512MB kaart gekocht: a 2MB per foto passen er dan toch nog 240+ op het kaartje. Ik merk iig in de praktijk dat je vrijwel nooit op een lagere resolutie foto's neemt.
 • Canon

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/810806
 • [quote:5e3ffc7278="Ghorghor"]Trouwens de 350 heeft weldegelijk een movie optie al stelt deze net zoals bij vele andere cameras niet veel voor.[/quote:5e3ffc7278]

  Bedankt! Maar over de movie optie bij de Olympus: ik zei dat die geen filmpjes [u:5e3ffc7278]met geluid[/u:5e3ffc7278] kon maken en de Canon wel, niet dat de Olympus helemaal geen filmpjes kon maken :D

  Toch erg bedankt!
 • [quote:62f93d6ef0="HazardAlex"] Verder is de Olympus wel een stuk kleiner dan de Canon. [/quote:62f93d6ef0]

  Heb je ze wel eens "live" gezien en in je handen gehad?
  Ik denk namelijk van niet. Toen ik aan het zoeken was naar een neiuwe camera leken mij die Canon's ook erg groot maar dit valt in de praktijk heel erg mee. Ook de uitstulping aan de camera (daar gaan de battarijen in) is in het gebruik erg prettig omdat deze bijdraagt aan het bedienings comfort.
  En ja, heb zelf de A70 gekocht. :D
 • [quote:2d7674b26b="HazardAlex"][quote:2d7674b26b="Ghorghor"]Trouwens de 350 heeft weldegelijk een movie optie al stelt deze net zoals bij vele andere cameras niet veel voor.[/quote:2d7674b26b]

  Bedankt! Maar over de movie optie bij de Olympus: ik zei dat die geen filmpjes [u:2d7674b26b]met geluid[/u:2d7674b26b] kon maken en de Canon wel, niet dat de Olympus helemaal geen filmpjes kon maken :D

  Toch erg bedankt![/quote:2d7674b26b]
  doh DOMME IK :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.