Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf kapot, of iets anders?

Henk Bakker
9 antwoorden
 • Ik ben een pc, waarop xp prof zit, aan het nakijken. De bootprocedure loopt goed, totdat het xp-scherm overgaat op het "welkom"gedeelte, en vervolgens blijft hangen. Ik heb alles er al uitgehaalt wat eventueel niet direct nodig is. De pc was vastgelopen. In eerste instantie had ik hem zover dat hij weer alles deed, internet ook, doch na een restart bleef hij constant op hetzelfde punt hangen. Wie kan me advies geven, misschien zie ik wat over het hoofd????
 • controleer het geheugen eens
 • Geheugen is oké, dat heb ik getest in een andere pc. Ik heb ook de schijf als slave in een andere pc gezet. Er bleek wel een virus op de schijf te staan, de worm Lovesan. Zal dat de dader zijn? Want opstarten doet hij nog steeds niet van die hdd.
 • eerst maar eens….:
  Preparation
  The MS Patch can be found here http://www.microsoft.com/security/security_bulletins/ms03-026.asp Remember if you're running Windows 95 or 98 your PC will be unaffected by this virus. A useful tip submitted by one of our forum members for 56k modem users, who will get a reboot message half way through the download - go to Start, look for Run and click it, in the text box type "shutdown -a" . This will cancel the current reboot and thus allow you to continue downloading the patch and removal programs. Thanks for that Jon!

  The major anti-virus software vendors such as McAfee and Symantec (Norton) have remover tools available on their websites for easy download.

  In order to safely clean your PC I recommend you do the following

  Download the appropriate MS Patch from the link above.
  Download a remover such as Stinger from Mcafee or Fixblast from Norton.
  Download the latest virus signature/definition update for your AV software.
  If you don't have an Anti-virus Program…. Get one.
  McAfee www.nai.com
  Norton www.symantec.com
  Panda www.pandasoftware.com
  Sophos www.sophos.com


  or a free product…  AVG6 www.grisoft.com
  Antivir www.free-av.com/


  All of the above virus checkers are well regarded and will keep your PC safe.


  How to remove the worm
  To remove the Virus, and Patch your PC.  1. Disconnect from the web.
  2. Run the stinger/fixblast tool to remove the nasty.
  3. Install the appropriate MS patch (link above)
  4. Update/Install your chosen Virus Checker.


  After all this you should be safe to go back on line, however remember to regularly update your virus checker. It's also worth thinking about a firewall type product which will hide your TCP ports from the web, and protect your PC from intruders. Examples are Zonealarm or Agentium. I use Panda Software's Panda Antivirus Platinum edition which is a virus checker and firewall combined; this passed all the tests on Steve Gibson's excellent www.grc.com 'Shields Up' test suite, and automatically updates the virus signature files daily. One final word of warning - don't bother with XP's own built-in firewall as it's woefully inadequate protection for yo
 • Thnx voor al de moeite, ik heb het virus dus al weggehaald toen ik hem tijdelijk in een andere pc gezet had. De schijf is wel te lezen in de andere pc. Ook heb ik daar schijfcontrole toegepast en de schijf gedefragmenteerd. Maar ondanks dat het virus nu weg is, is het probleem er nog steeds. Start op, vraagt om de last known good, en vervolgens start XP prof op, maar na het intro-scherm, vóór het "welkom" gedeelte blijft hij hangen.
 • Het gekke is ook dat ik probeer in de bios om de pc vanaf cd-rom te laten starten door dit in te stellen, maar hij start toch vanaf de hdd. Vreemd!!!
 • [quote:007ae43260="Henk Bakker"]Het gekke is ook dat ik probeer in de bios om de pc vanaf cd-rom te laten starten door dit in te stellen, maar hij start toch vanaf de hdd. Vreemd!!![/quote:007ae43260]

  Je zou eens kunnen proberen of ie wil opstarten vanaf de diskette.

  Maak eens een Windows 98 diskette.

  Je zou eens kunnen probeen om de default settings in de bios te laden.

  Sloop eens de hardeschijf eruit die er nu inzit, en zet er een andere voor in de plaats. Probeer dan nog eens van de cd-rom te booten.
  Heb je wel in de bios ingesteld dat hij eerst de CD-rom moet lezen, en als tweede het diskette sttion, en als derde pas de hardeschijf.

  Heb je ookal eens een andere processor of moederbord geprobeerd?
  Wat voor een moederbord en wat voor een soort processor heeft ie?

  Als ik zo naar de berichten kijk die hier gepost zijn, denk ik toch dat er iets met het geheugen fout is. Je zou eens kunnen proberen of je het geheugen reepje in een ander slot kan zetten.
  Heb je toevallig ook een ander reepje liggen?

  Heb je trouwens ookal eens de voeding na gekeken? Ik denk zelf niet dat het aan de voeding ligt, maar het is toch het proberen waard.

  Suc6 :wink:
 • (ik hielp eens iemand met behoorlijke ervaring op pc gebied, en moest concluderen dat hij de bios steeds afsloot zónder te wijzigingen te saven.
  zulke dingen gebeuren nu eenmaal. hier toch niet toevalig iets soortgelijks, want wat je nu omschrijft kwam ik nog niet tegen)
 • Heb inmiddels alles wat jullie aandroegen geprobeerd. Maar niets helpt. Ik heb een nieuwe hdd geprobeerd, werkt ook niet stopt op een gegeven moment. Kan het misschien aan de voeding liggen? Want het is na een paar minuten wel bekeken, beeld blijft staan, maar de pc doet niets meer. Of zou het de processor kunnen wezen. Pc is een Compaq presario, P3 700mhz. 192 mb geheugen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.