Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Advies voor nieuwe hardeschijf, voor P4 2800

Anoniem
gerardb
5 antwoorden
 • Hallo ls,

  Ik ben op zoek naar een nieuwe hardeschijf voor mijn systeem,

  p4 2800 FSB 800

  Asus P4P GD 800

  512 dual ram

  Is een SATA 120 hardeschijf veel sneller dan een PATA 120 hardeschijf

  120 Hd
 • SATA schijven zijn in theorie sneller dan PATA schijfen (maximale doorvoersnelheid 150 MB p/sec ipv 133 MB p/sec). In de praktijk is een sata schijf ook sneller ahoewel het niet erg veel scheelt ofzo.
  Wat ook een voordeel is van een sata schijf is dat je een mooi dun kabeltje heb als connector ipv een grote ide kabel :)
 • Als je echt puur voor prestaties gaat, zet je er 2x76GB WD Raptor schijven in RAID in, dan weet je zeker dat het harder gaat dan gewoon P-ATA
 • Ik koop nooit het nieuwste van het nieuwste. Dat deed ik ooit met een moederbord van Abit, bleek de chipset corrupt te zijn en dat werd pas toegegeven door Via een jaar er na). Bovendien: het is toch vaak een modeverschijnsel? Meedoen? Een dure videokaart terwijl je de boekhouding doet of chat??

  Het kost bovendien klauwen vol geld. Mijn schijf is een 7200 rpm 80 GB http://www.excelstor.com/ en kocht ik hier over de grens in Dld voor 57 Euro?
 • [quote:3bc474e0e8="Jos1966"]Ik koop nooit het nieuwste van het nieuwste. Dat deed ik ooit met een moederbord van Abit, bleek de chipset corrupt te zijn en dat werd pas toegegeven door Via een jaar er na). Bovendien: het is toch vaak een modeverschijnsel? Meedoen? Een dure videokaart terwijl je de boekhouding doet of chat??

  Het kost bovendien klauwen vol geld. Mijn schijf is een 7200 rpm 80 GB http://www.excelstor.com/ en kocht ik hier over de grens in Dld voor 57 Euro?[/quote:3bc474e0e8]
  Never change a winning team :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.