Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

usb cardreader: wizard kan driver niet vinden op de cd

langejongen
10 antwoorden
 • LS,

  Heb een 6in1 usb cardreader gekocht. Wanneer de wizard de nieuwe hardware wil installeren blijkt hij het stuurprogramma niet te kunnen vinden op de cd van de fabrikant. Voor de zekerheid heb ik het stuurprogramma óók nog eens gedownload, maar wederom zonder resultaat. Vervolgens hetzelfde geprobeerd op de pc van mijn zoontje(ook W98se) en alweer hetzelfde probleem…
  Hoe zou dit toch komen??

  TIA,
  Cor
 • Zit er een installatieprogramma op de CD? Dan zou ik dat eens proberen. Misschien zijn de benodigde stuurprogramma's ingepakt of iets in die geest. Dan vindt Windows ze niet.
 • [quote:4e15de3d74="Maarten81"]Zit er een installatieprogramma op de CD? Dan zou ik dat eens proberen. Misschien zijn de benodigde stuurprogramma's ingepakt of iets in die geest. Dan vindt Windows ze niet.[/quote:4e15de3d74]

  Ik heb eens even op mijn installatie CD van de cardreader gekeken. Deze is uiteraard zelfstartend en een optie is dan 'Browse'CD. Dan zie ik in het mapje 'drivers' de benodigde bestanden vooe Win98 staan. Ik neem aan dat het er bij jou ook ongeveer zo uit ziet. Als je deze bedstande op een floppy zou kopieren dan moet windows ze toch kunnen vinden?
 • Hoe weet je dan of ze ingepakt of gecodeerd zijn of niet?
 • Je kunt ze inderdaad op een floppy zetten, maar als het goed is kun je tijdens de installatie ook aangeven dat je zelf naar een bepaalde map wil. Daar zou je dus naar de betreffende map op de CD moeten bladeren en dan verder gaan.
 • [quote:3ec20873b9="Peter Vooges"]Je kunt ze inderdaad op een floppy zetten, maar als het goed is kun je tijdens de installatie ook aangeven dat je zelf naar een bepaalde map wil. Daar zou je dus naar de betreffende map op de CD moeten bladeren en dan verder gaan.[/quote:3ec20873b9]

  Bij mij zijn ze dus niet ingepakt. Ik ging er natuurlijk vanuit dat de vraagsteller met 'bladeren' de juiste map had aangegeven, en het op de een of andere manier toch niet lukte. Daarom mijn suggestie ze op een flop te zetten.
 • Goeie Sig Gerard :lol:
 • Ik heb de cd bekeken, maar het vreemde is dat ik nergens (als zodanig herkenbare) drivers kan ontdekken. Er zitten twee gezipte *.cab files bij die wanneer ik ze probeer te openen een foutmelding in winzip geven.
  Ik heb trouwens, zoals de fabrikant voorschreef, voordat ik de reader aansloot de setup.exe van de cd uitgevoerd. Na opnieuw opstarten en aansluiten van de reader start echter gewoon de wizard nieuwe hardware, terwijl de software dus al geïnstalleerd is. Wanneer ik hem daarbij via bladeren naar de installatie cd verwijs, krijg ik keer op keer te lezen dat er geen stuurprogramma kan worden gevonden.
 • [quote:790bc6f82e="Cor2"]Ik heb de cd bekeken, maar het vreemde is dat ik nergens (als zodanig herkenbare) drivers kan ontdekken. Er zitten twee gezipte *.cab files bij die wanneer ik ze probeer te openen een foutmelding in winzip geven.
  Ik heb trouwens, zoals de fabrikant voorschreef, voordat ik de reader aansloot de setup.exe van de cd uitgevoerd. Na opnieuw opstarten en aansluiten van de reader start echter gewoon de wizard nieuwe hardware, terwijl de software dus al geïnstalleerd is. Wanneer ik hem daarbij via bladeren naar de installatie cd verwijs, krijg ik keer op keer te lezen dat er geen stuurprogramma kan worden gevonden.[/quote:790bc6f82e]

  Ik weet niet of je over Win- of Total Commander beschikt, ik kan nl. hiermee door dubbel te klikken moeiteloos een cab bestand openen en evntuele onderdelen naar een andere bestemming kopieren.
 • Vreemd is het feit dat de software wél geinstalleerd is, en dat iedere keer als ik de reader aansluit de wizard nieuwe hardware opstart, gevolgd dus door bovengenoemde problemen.
  Wanneer ik in apparaatbeheer kijk zie ik trouwens geen reader, en ook geen conflictmelding…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.