Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

waarop letten bij de aankoop van een laptop?

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Ik wil de laptop gebruiken vooral voor kantoortoepassingen af en toe ook grafische toepassingen (geen games). Liefst zoveel mogelijk informatie…

  -Beste prijs/kwaliteitsverhouding van de huidige generatie laptops
  -batterijen om zonder stekkers te kunnen werken
  -scherm
  Om gemakkelijk het internet op te kunnen met de gsm. Hoe werkt dat eigenlijk…
 • phoe, daar vraag je me wat.

  Voor lange levensduur met de batterij, moet je zekerz een intel centrino processor hebben.

  Ik zou eens kijken op de website van dell

  http://www1.euro.dell.com/content/products/category.aspx/notebooks?c=nl&l=nl&s=dhs

  Is vaak goed materiaal tegen een niet al te hoge prijs.
  Mijn vader heeft er een, mijn zus en ik ook. Zijn er alle drie erg tevreden over.
 • Uitegebreid? Hou je vast…

  Kijk naar een mogelijke garantie voor defecte pixels.
  Als je hem veel onderweg gebruikt, dus op accu, zoek dan een energiezuinige processor. Denk er daarbij ook aan dat CD's branden ook veel energie kost.
  Met het oog op de toekomst is het gunstig om te kijken of een standaard WLAN iets voor je is, en kijk ook naar de uitbreidingsmogelijkheden van je RAM-geheugen.
  Als je hem voor grafische programma's wil gebruiken kan je denk ik het best zoeken naar een videochip met eigen geheugen, dus niet "shared" (bijv. Ati Mobility Radeon serie). Ook is een 15" scherm dan errug fijn (ipv 14)!

  Over het algemeen vind ik dat je bij laptops veel meer moet letten op de toekomst, omdat upgraden vaak niet mogelijk is.

  Laat eens weten wat je hier van vindt…?
 • [quote:7e4083c183="peter123"]Ik wil de laptop gebruiken vooral voor kantoortoepassingen af en toe ook grafische toepassingen (geen games). Liefst zoveel mogelijk informatie…

  -Beste prijs/kwaliteitsverhouding van de huidige generatie laptops
  -batterijen om zonder stekkers te kunnen werken
  -scherm
  Om gemakkelijk het internet op te kunnen met de gsm. Hoe werkt dat eigenlijk…[/quote:7e4083c183]

  Internet via gsm kan ik je eventueel wel verder mee helpen.Dat stelt niet zoveel voor eigenlijk.

  Als je een laptop hebt laat maar horen welke provider je hebt en wat voor mobiel.
 • Geheugen en harde schijf kun je meestal wel vervangen (oude moet er dus wel uit). WLAN moet je even goed over nadenken. Het is iets dat nog sterk in ontwikkeling is en je kunt later nog altijd het toevoegen dmv een usb-stick, voor een hogere snelheid tegen een lagere prijs.

  Verder zou ik kiezen voor een bekende fabrikant, zodat je bij problemen nog support kunt krijgen.

  Persoonlijk vindt ik de laptops van Acer wel wat (nog geen ervaring mee). Op www.informatique.nl is een laptop-wizard te vinden. Daarmee krijg je adh van specificaties een aantal merken/modellen voorgeschoteld
 • Die laptop wizards heb je op veel sites.

  Je moet er vooral op letten, lijkt mij dan, op bv de hoeveelheid geheugen, en dat als er 512 mb inzit bv dat het niet 2 repen van 256 mb zijn, maar dus gewoon 1 van 512.Zodat je het later nog uit kan breiden, zonder dat je je oude repen hoeft te verwijderen.
 • Mijn eigen ervaring is dat een laptop niet prettig is voor spellen, of je moet hem op een monitor aansluiten. Maar dan gaat al vaak het voordeel van de mobiliteit verloren. Natuurlijk is het toetsenbord ook minder handig omdat dit geconstrueerd is om binnen die beperkte afmetingen te passen.
  En wanneer je je minder richt op spellen dan worden m.i. de eisen al wat minder stringent. Alleen voor uitbreidingsmogelijkheden is het goed te letten op het geheugen (laat nog wat bankjes open als het kan), en vooral het aantal en het type poorten wat erop zit.
  Zo heb ik laatst een laptop gezien zonder PCMCIA slot. Dit bleek erg onhandig omdat veel uitbreidingskaartjes (modems, draadloze uitbreidingen, etc.) via deze interface werken. Verder is het bij USB-poorten handig de 2.0 variant te hebben ipv de 1.1.

  Ik hoop dat je er wat aan hebt.
 • Ik heb 2 weken geleden de goedkoopste Packard Bell (= NEC) gekocht. Model E3206 voor 949 euro. Ik gebruik het voor wat simpele zaken onderweg. Prestaties zijn prima, accu doet het 3.15 uur (DVD afspelen). Het verschil met duurdere versies zijn: processor, HD, geheugen en DVD brander. Als je dat niet nodig hebt kun je met de goedkoopste laptop goed uit de voeten.


  Olaf Liflaf
 • Mijn ervaring na een zoektocht voor een kennis: onder de (ongeveer)1000 euro vind je nix dat de moeite waard is.
  Ga in ieder geval voor een "mobile" cpu anders wordt het mobiel nix, accu is zo leeg met een gewone cpu.
  Let goed op de indeling van het toetsenbord, er worden nogal eens duitse of anders-talige laptops verkocht met een indeling die ronduit ruk is.
  Let op geluidsproductie: je moet eigenlijk iets van een benchmark oid op cd mee naar de winkel nemen zodat je het demomodel een minuut of 10 kan laten zweten: de cpu fan gaat dan op volle snelheid draaien en de herrie wordt dan wel duidelijk.
  Wellicht iets van SuperPI of PIfast een keer of 5 achter elkaar draaien?

  Ik heb voor de kennis uiteindelijk een asus A2500L gekocht bij Mycom, prima ding.
 • [quote:78d7e4c8d6="peter123"]Ik wil de laptop gebruiken vooral voor kantoortoepassingen af en toe ook grafische toepassingen (geen games). Liefst zoveel mogelijk informatie…

  1. Beste prijs/kwaliteitsverhouding van de huidige generatie laptops
  2. batterijen om zonder stekkers te kunnen werken
  3. scherm

  Om gemakkelijk het internet op te kunnen met de gsm. Hoe werkt dat eigenlijk…[/quote:78d7e4c8d6]

  ad 1. Zie bijv. massatest op http://www.zdnet.nl/dossier.cfm?id=33917 Daar komen Asus en Acer best goed uit.

  ad 2. Neem een laptop met Intel Centrino processor, die hebben gewoon de langste batterijtijd. Neem eventueel ook een extra accu.

  ad 3. 15" is nu zo'n beetje standaard. Als je scherpe ogen hebt en wel eens grafische toepassingen gebruikt, zou ik zeker gaan voor een laptop met een wat hogere schermresolutie, dus bijv. 1400x1050 i.p.v. de standaard 1024x768.

  Volgens mij heeft elk nieuw laptopje tegenwoordig wel zo'n infrarood oogje voor je gsm.
 • Kijk ff bij de Aldi deze week. M.i. perfecte laptop! Heb zelf die van vorig jaar. Nog steeds toppie!
 • [quote:66361f8b60="Henk Bakker"]Kijk ff bij de Aldi deze week. M.i. perfecte laptop! Heb zelf die van vorig jaar. Nog steeds toppie![/quote:66361f8b60]

  Heftig dingetje, maar goedkoop is vaak duurkoop. :D Wie kijkt er trouwens TV op een laptop? :o Verder zijn ze ook niet echt duidelijk met specs. :-? Hoe zwaar is dat ding wel niet? :( Wat is de schermresolutie? :roll: Wat is de batterijtijd? Gezien de specs geeft ik 'm hooguit een uur … :lol:

  http://www.medion.de/fullpopup/popup_20040225.html
 • Ook in het NL: http://www.aldi.nl/OFFER_NL/OFFER_09/COMP.JPG
 • Bji de Appie hebben ze nu ook een laptoppie in de aanbieding:

  http://www.ah.nl/nieuws.jsp?id=240374

  [img:2224fbfd75]http://cmgtcontent.ahold.com/cmgtcontent/media/000241400/000/000241484_001_micromaxx_370.jpg[/img:2224fbfd75]
 • [quote:f1a1257e56="bbx"]
  Ik zou eens kijken op de website van dell
  [/quote:f1a1257e56]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.