Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Het grote "Advanced Lightbus" project

Krekel
1 antwoord
 • Okee, nu nog hopen dat het ook echt groot wordt. Ik heb in het grote casemod-topic al wat posts hierover geplaatst: lets get to business.

  Een lightbus is een apparaatje wat je bijvoorbeeld in een 3 1/2 inch-bay plaatst, en waarmee je dus CCFL's, lightstrings en luminated IDE/SATA kabels kunt bedienen.

  Ik ben al bezig geweest aan een schakeling, maar ik heb wat mensen nodig die echt veel verstand van dit soort dingen hebben.

  De lightbus moet de volgende modes krijgen:
  -Constant aan
  -Constant uit
  -Dimmen, regelbaar via potmeter
  -Snel knipperen, regelbaar via potmeter
  -Langzaam knipperen, regelbaar via potmeter
  -HD-sensitive, met je HD-kabel gesplit naar deze schakeling

  De drie potmeters hierboven moeten uiteindelijk [u:395d5187c4]één en dezelfde[/u:395d5187c4] potmeter worden. Dat maakt deze schakeling zo ingewikkeld. Ik doe dit omdat ik zo min mogelijk knopjes wil. Ook moet er een contrôle-led op komen, maar dat is niet per se nodig.

  Er zijn al lightbusses verkrijgbaar die op geluid ed reageren, maar het lijkt me leuk om het helemaal zelf te maken.

  Hieronder alvast een plaat van de voorlopige schakeling, heel chaotisch en nog niet af: een linkje. Let op: het is dus een groot plaatje, ff op die vergrootknop inderin klikken :wink:

  Binnenkort komt er waarschijnlijk een beter plaatje, ik heb daar een proggie voor gevonden: link.
  Het is een demo voor 30 dagen, je vindt et onder try and buy.

  De HD-afhankelijke instelling zit er nog niet in, en er zitten waarschijnlijk nog een paar fouten in.

  Even een samenvatting wat er nu in zit:

  Een astabiele multivibrator (hahaha maar niet heus), dat is het bovenste gedeelte, boven de potmeter. De potmeter kan de weerstand veranderen zodat de oplaadtijden van de elko's aangepast kan worden, en door er een extra weerstand parallel bij te schakelen kun je de knippersnelheid nog verder regelen.

  Een constant aan gedeelte, vrij simpel.

  Een dimschakeling, dat is het onderste gedeelte, ook vrij simpel.

  Het probleem is nu: hoe voeg je deze dingen samen zonder dat het fout gaat. Daar heb ik nu dus hulp bij nodig.

  Wat er nog bij moet is dus de HD-afhankelijke instelling, ik ben er alleen nog niet uit hoe ik dat wil: constant branden en bij HD-activiteit uit; of constant uit en bij HD-activiteit branden (zoals je HD led). Misschien een poll, als er veel interesse is.

  Voor meer info of bijvoorbeeld aparte schema's van dimschakelingen en astabiele multivibrators moet je me anders maar even iemeelen.

  Al met al hoop ik dat dit een leuk casemod-dingetje wordt en dat er veel interesse is. De onderdelen kun je allemaal bij de Conrad krijgen.

  Greetz,

  Erik

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.