Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Problemen met 120 GB schijf op intel 440bx chipset

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik zit met een probleem:
  Ik heb van het weekend twee HDD sledes gekocht om mijn 120 GB HDD van de ene in de andere pc wil hangen. In de pc waar de 120 gb schijf uit vandaan komt doet hij het in de slede goed maar als ik hem in mijn oudere Pentium II 350 doe dan blijft mijn PC hangen tijdens zijn POST (detecting primairy slave… (press F4 to skip))
  Ik heb reeds mijn BIOS opnieuw geflasht maar dat heeft niet geholpen.
  Ook heb ik reeds een aantal programma's geprobeerd van hitachi en IBM die het zouden moeten verhelpen maar die kunnen niets uitvoeren omdat hij niet voorbij zijn POST komt…
  De schijf is een Hitachi deskstar 120GXP en op het moederbord zit een intel 440bx chipset.
  Het merk en type van mijn moederbord weet ik niet maar vermoedelijk is het een Aristo Am-647bx

  Heeft iemand een idee hoe ik de schijf werkend moet krijgen???
  Ik hoop dat het lukt anders is het zonde van de sledes….

  Groeten Da Boy
 • Wat misschien wel wil helpen is op je nieuwe computer kijken hoe de instellingen staan van de schijf (heads, cylinders, sectors) en die dan hardmatig invoeren op je 350 computer. Dat lukte mij ook met een 60G schijfje.
 • Inderdaad, je moet de gegevens echt handmatig intikken in je systeem, maar het kan zijn dat je alsnog de harddrive tools moet installeren om de harde schijf goed te laten herkennen door het OS.
 • 120 Gb is zo'n beetje de fisieke grens v/d BX440 en dan nog moet er een correcte bios voor zijn.
  Vermeld de fabrikant wel duidelijk dat het kan?
  Bij mijn asus p3b-f gaat het wel maar ook alleen na de allerlaatste beta-bios te gebruiken,met de laatst "official-bios-release" lukt het ook niet.

  Een eenvoudige weg om de narigheid heen: een IDE/PCI kaartje van promise(fasttrack), je hebt er dan 2 ide kanalen bij die tevens de laatste snelheidsstandaart ondersteund(Udma5) en zeker tot 120 GB geen probleem geeft, wil je nog meer dan moet je goed opletten welk type je koopt.

  De laatste bios die ik kan vinden voor het door jouw opgegeven bord is bios 0310ig en die stamt volgens de bijgevoegde readme uit maart 1999.
  Volgens mij waren er toen uberhaupt nog geen 120 GB schijven…..
 • Ik zal morgen ff proberen om de instellingen handmatig in te voeren.

  @rwilligen: die bios versie heb ik er dus overheen geflashed en daarmee werkt hij dus niet. En een IDE/PCI kaartje vind ik een prijzige oplossing.
 • valt toch wel mee?
  http://www.tweakers.net/pricewatch/71171
  http://silverapp1.mycom.nl/MyCom/Store/productdetailedinfo.do?productID=20790&productType=1

  Of is dat (te) veel?
 • Ik heb die 30 euro er niet voor over eigenlijk :oops:
  Ik hoop eigenlijk dat iemand toevallig een oplossing had voor het probleem en om nou gelijk een nieuwe IDE controler aan te schaffen vind ik (nog) voorbarig :)

  Gr Tom
 • als je hem uitwisselbaar wil houden dan zal je of een aparate IDE controller moeten kopen of een courante mobo. (een bios flash waar ze hem geschikt maken voor een grote hd was de enige echte oplossing) Het is jammer, maar je zal toch je portemonnee moeten aanspreken. Was maar waar dat je de nieuwste apparaten altijd op een oude zou kunnen aansluiten.

  Als je hem niet wil uitwisselen met een andere pc dan kan je een tooltje downloaden bij de maker van je HD,
 • @ DarkScribe: Ik heb de gegevens handmatig ingevoerd en op het moment dat ik het laatste getal invul dan loop de hele pc vast. Ik heb het meerdere malen geprobeerd maar het lukt echt niet :cry:
  Mischien dat iemand anders een idee heeft? :oops:
 • Dat is dus best wel jammer, het enigste is om te kijken of er niet ergens een anagepaste bios te vinden is, of een IDE kaart te kopen of een kleinere harde schijf te gebruiken.
 • IK HEB HET!!!!!!!
  IK BEN ZO BLIJ :D :D :D
  Ik ben de hele dag aan het zoeken geweest :)
  Het blijkt dus dat het moederbord dat ik heb is uitgebracht door 2 producenten NL Aristo en PC Partner.
  Ik had dus eerst de nieuwste bios van Aristo eroverheen geflashed en die werkte niet. Nu heb ik de nieuwste versie van PC Partner erover geflashed en die werkt!!!! Iedereen bedankt voor zijn hulp!

  Groeten Da Boy

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.