Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

dual layers DVD branders (8,5 GB)

None
7 antwoorden
 • De Franse site Clubic bericht dat Sony de DRU-700 dvd-brander heeft gelanceerd. De meest opvallende feature van deze brander is de ondersteuning voor het uit twee lagen (dual layer) bestaande DVD9-formaat. Een DVD+R9-disc kan een capaciteit van 8,5GB bevatten, bijna een verdubbeling ten opzichte van de 4,7GB die de huidige, single-layer dvd's kunnen meedragen. De DVD+R9-schijfjes worden beschreven op 2,4x. De andere dvd-formaten worden uiteraard ook ondersteund; het beschrijven van DVD-R en DVD+R gebeurt op de achtvoudige snelheid, DVD-RW en DVD+RW worden op maximaal 4x beschreven. Het branden van CD-R behoort eveneens tot de mogelijkheden; het gebeurt op 40x, een snelheid die vrij hoog is voor dvd-branders. De leessnelheden bedragen 40x voor cd's en 12x voor dvd's. De richtprijs voor het toestel is, geleverd in een pakket met Ahead Nero, 199 euro; de externe versie zal voor 299 euro over de toonbank schuiven.

  Bron: www.tweakers.net  [img:a26a599455]http://www.tweakers.net/ext/i.dsp/1077727176.jpg[/img:a26a599455]


  Hoe zit het voor de rest eigenlijk met de ontwikkeling van dual layer DVD branders?

  Geruchten gaan dat Sony hem deze maand al op de markt brengt:
  http://www.zdnet.nl/News.cfm?id=34465&mxp=32
 • kijk hier eens http://www.examedia.nl/computerx/modules/news/article.php?storyid=316
 • Het is trouwens mogelijk om veel van de huidige 8 speed generatie dvd branders door middel van een firmware patch dual-layer compatible te maken…..

  Of de fabrikanten dit echter ook allemaal ondersteunen is nog maar de vraag, aangezien ze waarschijnlijk liever nieuwe drives verkopen….
 • Introductie dual layer DVD+R brander van BenQ tijdens CeBit

  Nadat we gisteren berichtten dat Sony een dual layer dvd-brander heeft gelanceerd, heeft CD Freaks nu bij een Chinese website het nieuws gevonden dat BenQ binnenkort met een soortgelijk product zal komen. De lancering zou voorzien zijn voor de CeBit-beurs, die gehouden wordt van 18 tot 24 maart in Hannover. Het gaat om de BenQ DW830A, die waarschijnlijk al in april op de markt zal komen en DVD+R9-schijfjes zal branden op 2,4x, DVD+R op 8x en DVD+RW op de viervoudige snelheid. Daarnaast zal BenQ in het derde kwartaal van dit jaar de DW1600A introduceren. Deze zal net als de zijn voorganger DVD+R9 op 2,4x branden, maar hij zal DVD+R op de zestienvoudige snelheid kunnen fikken. Het is echter nog maar de vraag of dvd's die deze snelheid aankunnen op het moment van lancering al beschikbaar en betaalbaar zullen zijn.

  Bron: www.tweakers.net

  Hoe meer branders, hoe meer vreugd.
 • The DVD+RW alliance is getting ready for double-layer DVDs. Instead of 4.7 GB, recording will now be done on two layers (DVD9, 9.4 GB) - yet in the beginning, only with 2.4X the recording speed. According to Verbatim, the media could, however, be the biggest impediment for the new generation because the price is not expected to be less than US$ 15 each until the end of this year. Also, the prices for the 8X recordable DVD+R and DVD-Rs are still clearly above that for 4X or even 2X recording speed. So far, Ricoh, Maxell and Verbatim have announced their support. The first drive will presumably be from Sony (May/June).

  A positive aspect is the fact that the double-layer support is meant to be seen as a supplement to existing technology. Due to the high prices and the rather long recording time of about 50 minutes per DVD9, it is recommended, in the case of data DVDs, to record on two DVD5s in 8X speed.

  Required for the double-layer technology are at least 140 mW strong lasers. Because these are already available in conventional 8X burners, it is even conceivable to upgrade current burners to double-layer capability.

  bron: Tom's hardware

  15 € voor een blank DVDtje. ZUCHT!!! :cry: Ik ga toch maar een single layer brandertje halen.
 • Mijn DVD dual layer verslagje ook gelezen?

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=747766#747766
 • Ja. Ik had al het vermoeden dat het berichtje op tweakers niet helemaal klopte. 16 speed dual layer zal nog wel een jaartje op zich laten wachten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.