Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

win95 vindt geluidskaart niet

4 antwoorden
  • Hallo, ik heb (via disketten) win95 geïnstalleerd. Alles goed en wel, alleen vindt die mijn geluidskaart niet. Het schijnt dat ik via een programmaatje kan ontdekken welke geluidskaart ik heb, maar dat progr doet het niet (wil niet starten). Ik heb ook vernomen dat ik windows media ondersteuning (of zoiets) moet installeren maar weet niet hoe dat moet. Ik vermoed dat ik een Soundblaster PCI-kaart zitten heb, maar zeker ben ik niet. Wie kan me helpen??
  • Software die dat doet, ken ik zo niet. Je kan in de kast te kijken om te zien wat er in zit. Is het overigens een onboard geluidskaart of een uitbreidingskaart? Kijk of er een naam een tekst of een mogelijk typenummer op staat. Het grootste zwart vierkant vertelt meestal welke chipset de kaart gebruikt.
  • [quote:98feca3885="Kodro"]Het schijnt dat ik via een programmaatje kan ontdekken welke geluidskaart ik heb, maar dat progr doet het niet (wil niet starten). Ik heb ook vernomen dat ik windows media ondersteuning (of zoiets) moet installeren maar weet niet hoe dat moet. Ik vermoed dat ik een Soundblaster PCI-kaart zitten heb, maar zeker ben ik niet.[/quote:98feca3885] Als je directX hebt geïnstalleerd kun je naar start>uitvoeren gaan en daar dxdiag in typen. en dan naar tabblad beeldscherm geloof ik....
  • Als win95 al oorspronkelijk op je pc zat, dan zou de geluidskaart gewoon herkend moeten worden. Windows herkend bijna iedere kaart van Soundblaster. Staat de kaart wel in je apparaatbeheer (als win95 dit tenminste heeft, is nogal lang geleden)?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.