Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wachtwoord laptop vergeten

None
21 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb thuis een oude Compaq Armada 1130 laptop staan (Pentium 1)
  Ik had hem weer eens uit de kast gehaald, en nu vraagt ie voort om een POWER-ON wachtwoord als ik hem aanzet.
  Ik weet dat ik er wel een wachtwoord op heb gezet, maar die ben ik naar 1 jaar of meer vergeten. Ik heb van alles geprobeerd, maar het werkt niet.
  Ik weet dat het stom was om er een wachtwoord op te zetten :oops:
  Ik kan ook niet in de BIOS komen, want voordat ik in de bios kan komen moet ik eerst een power-on wachtwoord invullen die ik niet heb :evil:

  Ik heb alwel de CMOS batterij eruit gehaald voor een dag, en de accu en de netspanning erook af gehaald, maar hij blijft ernaar vragen.
  Ik heb ookal geprobeerd om een Windows 98 bootflop erin te doen, maar dan vraagt ie dus ook naar een PWER-ON wachtwoord.
  Ik heb ookal de hardeschijf vervangen omdat ik heb gehoord dat COmpaq laptops instellingen op de hardeschijf opslaat. Maar ook na een vervangin van een hardeschijf blijft ie er nog steeds om vragen.

  Zou iemand kunnen helpen :)

  Alvast bedankt voor de reacties :)
 • Kijk hier eens, misschien heb je er wat aan: http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/20062452

  Het lijjkt wel héél erg veel op jouw verhaal :roll:

  Human Printer
 • [quote:83011b6caf="human printer"]Kijk hier eens, misschien heb je er wat aan: http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/20062452

  Het lijjkt wel héél erg veel op jouw verhaal :roll:

  Human Printer[/quote:83011b6caf]

  Klopt dat ben ik. Ik werd daat alleen niet geholpen :evil: Ze dachten dat ie gestolen was, maar dat is dus niet waar!!!!!!!!!!!

  Ik heb hier een topic geopend omdat ik hier misschien wel geholpen werd. :)

  Kan iemand mij helpen? :)
 • Wat belachelijk bij tweakers.net, welke gek gaat er een pentium I laptop jatten? :-?

  Maar goed, als de tips van tweakers niet werken, zal het denk ik lastig worden. Ik heb zelf een ibm laptop maar daar schrijven ze in de handleiding dat een ingesteld wachtwoord onmogelijk te wissen is, de enige oplossing is het vervangen van het mobo, ik weet niet hoe ze dat bij compaq doen maar wellicht gebruiken zo ook zo´n grondige beveiliging….
 • [quote:852da0a02b="jackdegek"]Wat belachelijk bij tweakers.net, welke gek gaat er een pentium I laptop jatten? :-?

  Maar goed, als de tips van tweakers niet werken, zal het denk ik lastig worden. Ik heb zelf een ibm laptop maar daar schrijven ze in de handleiding dat een ingesteld wachtwoord onmogelijk te wissen is, de enige oplossing is het vervangen van het mobo, ik weet niet hoe ze dat bij compaq doen maar wellicht gebruiken zo ook zo´n grondige beveiliging….[/quote:852da0a02b]

  Ik hoop dat het toch wel te verwijderen is :)
 • Op zulke oudere laptops was het gebruikelijk dat het bios wachtwoord enkel kon gewist worden door op te starten met een "service diskette" van de fabrikant.
  Lijkt mij dus dat je bent aangewezen op Compaq (HP) om je verder te helpen.
 • [quote:cb462e8b69="Eddy X"]Op zulke oudere laptops was het gebruikelijk dat het bios wachtwoord enkel kon gewist worden door op te starten met een "service diskette" van de fabrikant.
  Lijkt mij dus dat je bent aangewezen op Compaq (HP) om je verder te helpen.[/quote:cb462e8b69]

  Kun je die dan krijgen bij HP (compaq)?

  Kan je die nergens op het internet downloaden?
 • [quote:a0e5296c40]Kan je die nergens op het internet downloaden ?[/quote:a0e5296c40]

  Dan zou een power-on WW niet erg zinvol meer zijn denk je ook niet ? :)
 • [quote:5eade8bd66="Peter Vooges"][quote:5eade8bd66]Kan je die nergens op het internet downloaden ?[/quote:5eade8bd66]

  Dan zou een power-on WW niet erg zinvol meer zijn denk je ook niet ? :)[/quote:5eade8bd66]

  Je hebt wel gelijk.

  Maar is dat wachtwoord ofzow iets niet gewoon te vinden op het internet?
 • Wat ik via google vind zij twe opties, contact met Compaq opnemen, of het bios flashen (als dat nog wel lukt).
 • bios reset :lol: :roll:
 • Ja, want ik vraag me af hoe je zou moeten flashen als je niet kan opstarten. Zou je dus op het mobo moeten zoeken naar de reset switch.
 • Volgens mij heeft de TS dit al geprobeerd, als je de link bekijkt die Human Printer heeft gegeven (helemaal bovenaan, in de 1e reactie op de vraag van de TS) zie je dat deze oplossing al is geprobeerd. Zoals ik zelf al eerder schreef, bij mijn laptop is het password onmogelijk te verwijderen, het zou me niks verbazen als andere laptopfabrikanten ook deze (terechte) vorm van beveiliging gebruiken…
 • Ja, hij heeft de batterij e.d. er een tijd uit gehad, maar het zou kunnen dat een reset via een schakelaar anders werkt. Overigens vind ik het wel vreemd dat de truc met de batterij/accu niet werkte.
 • Het fei dat hij écht niet bij Compaq wil aankloppen, maar het van internet wil downloaden, doet bij mij toch wel sterk het vermoeden rijzen dat hij er niet eerlijk aan gekomen is. :evil:
 • [quote:72aaa275d2="Rumaro"]Het fei dat hij écht niet bij Compaq wil aankloppen, maar het van internet wil downloaden, doet bij mij toch wel sterk het vermoeden rijzen dat hij er niet eerlijk aan gekomen is. :evil:[/quote:72aaa275d2]

  Aan de andere kant: ga jij aan zo'n oud kreng nog geld uitgeven door de fabrikant om assistentie te vragen? Die jongens pakken een deurknop beet en je hebt al een rekening van 50 euro te pakken…. :o
 • bellen kan toch nooit geen kwaad ?
 • Zoek even uit wat voor bios je hebt, er zijn universele bios wachtwoorden voor een groot aantal types, misschien heb je mazzel 8)
 • ik heb een 1750 je kon een combinatie toets gebruiken iets van function + F11 om het bios te resetten
  of kijk eens hier:
  http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/DocumentIndex.jsp?contentType=SupportManual&locale=en_US&docIndexId=179111&taskId=101&prodTypeId=321957&prodSeriesId=96217
 • kijk bij de 2e dan pag 17 sectie 2.2

  goede raad van eynstein

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.