Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

schijfaanduiding in de war (d: = e:)

Anoniem
snotspill
4 antwoorden
 • bij de installatie van een nieuwe cd-romdrive is per ongelijk de schijfaanduiding in de war geraakt
  de cd-rom wordt herkend als d:\ terwijl mijn tweede harde schijf nu ineens e:\ is geworden. dit heeft verstrekkende gevolgen voor veel programma's en snelkoppelingen. is er een mogelijkheid om de schijfletter te veranderen?

  *******
  het is gelukt. bedankt voor de hulp
 • Er van uitgaande dat je met XP werk. Ga naar configuratiescherm -> Systeembeheer -> Computerbeheer en dan kan je bij Opslag en daarna Schijfbeheer lokaal de stationsletters wijzigen.
 • [quote:b03d459700="R-bin"]Er van uitgaande dat je met XP werk. Ga naar configuratiescherm -> Systeembeheer -> Computerbeheer en dan kan je bij Opslag en daarna Schijfbeheer lokaal de stationsletters wijzigen.[/quote:b03d459700]

  Is het op deze manier opgelost? Persoonlijk reageer ik altijd als er een oplossing aangedragen wordt. Lijkt mij wel zo prettig voor diegene die de moeite neemt mee te denken!
 • [quote:6efc8a0673="R-bin"]Er van uitgaande dat je met XP werk. Ga naar configuratiescherm -> Systeembeheer -> Computerbeheer en dan kan je bij Opslag en daarna Schijfbeheer lokaal de stationsletters wijzigen.[/quote:6efc8a0673]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.