Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

aspi driver

hjs
12 antwoorden
 • Kan iemand mij vertellen waar een aspi driver voor is en waar ik hem vandaan haal (installatie cd ofzo :-? ).
 • http://www.webopedia.com/TERM/A/ASPI.html
  http://www.google.com/search?hl=en&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=ASPI&btnG=Google+Search
  en vooral deze:
  http://www.ncf.carleton.ca/~aa571/aspi.htm

  Dat een ervaren forummer als jij dat niet kan verzinnen… :-?
 • [quote:8b058ae07a="Captain_Kansloos"]http://www.webopedia.com/TERM/A/ASPI.html
  http://www.google.com/search?hl=en&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=ASPI&btnG=Google+Search
  en vooral deze:
  http://www.ncf.carleton.ca/~aa571/aspi.htm

  Dat een ervaren forummer als jij dat niet kan verzinnen… :-?[/quote:8b058ae07a]

  zoeken op deze pc gaat voor geen :evil: :evil: :evil: . Vanavond heb ik me pc terug als goed is…
 • Heel leuk maar heb geen SCSI apparatuur. Dus wat moet clony ermee :-?

  Zie wel een download mirror maar vraag me af of het zin heeft (driver zonder hardware)
 • [quote:ce7f9e52a4]ASPI stands for Advanced SCSI Programming Interface. Originally developed by Adaptec. It is a software layer that enables programs to communicate with SCSI (and ATAPI) devices.[/quote:ce7f9e52a4]ATAPI = IDE drives
 • [quote:198e0b4233="Captain_Kansloos"][quote:198e0b4233]ASPI stands for Advanced SCSI Programming Interface. Originally developed by Adaptec. It is a software layer that enables programs to communicate with SCSI (and ATAPI) devices.[/quote:198e0b4233]ATAPI = IDE drives[/quote:198e0b4233]

  … en dan gek vinden dat ik het post. Net of de gemmidelde mens weet dat atapi staat voor ide…. slaat natuurlijk nergens op.

  Voor de overige forum gebruikers (ik ben niet zo lui):
  ASPI staat voor Advanced SCSI Programming Interface. Oorspronkelijk ontwikkeld door adaptec. Het is een software schil die programma's laten communiceren met SCSI (en ATAPI=IDE) apparaten.
 • [quote:bb5b77503f="sdk"]… en dan gek vinden dat ik het post. Net of de gemmidelde mens weet dat atapi staat voor ide…. slaat natuurlijk nergens op.[/quote:bb5b77503f]De eerder gequote tekst komt letterlijk uit het 4e zoekresultaat van Google op de term "ASPI". Je gaat mij toch niet wijsmaken dat je niet weet hoe je fatsoenlijk moet zoeken met Google?

  Daarnaast had de zelfde zoekterm op dit forum je ook legio resultaten gegeven. Tuurlijk mag je vragen stellen op dit forum, maar jij weet net zo goed als ik dat er van je verwacht wordt dat je eerst zelf wat speurwerk verricht. Deze vraag hier stellen is m.i. duidelijk een gevalletje "Geen zin om te zoeken".
 • NERO site heeft ze ook.
  http://www.ahead.de/en/631940720530689.html
  Nodig voor je brander?
  Succes.
 • [quote:4c07854a91="Jank"]NERO site heeft ze ook.
  http://www.ahead.de/en/631940720530689.html
  Nodig voor je brander?
  Succes.[/quote:4c07854a91]Die van de Ahead site is specifiek voor Nero volgens mij, dat is niet de *universele versie* die ClonyXXL verwacht.
 • [quote:b6a6d99314="Captain_Kansloos"][quote:b6a6d99314="sdk"]… en dan gek vinden dat ik het post. Net of de gemmidelde mens weet dat atapi staat voor ide…. slaat natuurlijk nergens op.[/quote:b6a6d99314]De eerder gequote tekst komt letterlijk uit het 4e zoekresultaat van Google op de term "ASPI". Je gaat mij toch niet wijsmaken dat je niet weet hoe je fatsoenlijk moet zoeken met Google?

  Daarnaast had de zelfde zoekterm op dit forum je ook legio resultaten gegeven. Tuurlijk mag je vragen stellen op dit forum, maar jij weet net zo goed als ik dat er van je verwacht wordt dat je eerst zelf wat speurwerk verricht. Deze vraag hier stellen is m.i. duidelijk een gevalletje "Geen zin om te zoeken".[/quote:b6a6d99314]

  als je ff me sig leest had het je weer een post gespaard… p90 gaat nie zo lekker he :wink: . Maar zoals ik al zei, dat stukje kwam ik ook nog wel op maar dan weet je dus nog niks. Daarom zijn deze antwoorde ook zo'n BS.
  Ik kom van het games forum (en een beetje internet programming) en niet van hardware shit.
 • [quote:c4569b53b3="sdk"]als je ff me sig leest had het je weer een post gespaard… p90 gaat nie zo lekker he :wink: [/quote:c4569b53b3]Dat is onzin: als je op dat ding je vraag hier kunt posten, dan kun je ook makkelijk zoeken op Google. Ik snap dat het niet echt comfortabel werkt, maar het is m.i. geen excuus om een dergelijke, eenvoudig zèlf op te zoeken vraag hier neer te zetten.[quote:c4569b53b3]. Maar zoals ik al zei, dat stukje kwam ik ook nog wel op maar dan weet je dus nog niks. Daarom zijn deze antwoorde ook zo'n BS.[/quote:c4569b53b3]Het is ook de bedoeling dat je verder leest op die pagina's. Je moet verder kijken dan je neus lang is. Je hoeft echt_geen_computer_goeroe te zijn om dit verhaal bij elkaar te Google-en. Volgens mij zijn mijn antwoorden daarmee geen BS.[quote:c4569b53b3]
  Ik kom van het games forum (en een beetje internet programming) en niet van hardware shit.[/quote:c4569b53b3]Ik verwacht ook niet van je dat je thuis bent in alle hardware termen, maar ik verwacht wel van je dat je de moeite neemt om eerst het een en ander uit te zoeken voor je een vraag stelt. Als je letterlijk op "ASPI" zoekt, dan moet je bijna moeite doen om niet over het juiste antwoord te stuikelen.

  Maar goed ik heb weer geleerd dat ik niet al te bijdehand moet antwoorden; jij hebt hopelijk weer geleerd dat je eerst even wat vooronderzoek moet doen voordat je een vraag stelt…
 • de universele aspi drivers zijn van adaptec. Dus daar downloaden
  dacht dat versie 4.71 de laatste was.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.