Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

3é harde schijf in pc?

5 antwoorden
  • Hallo ik heb nu 2 harde schijfen in me pc van 200 gb. Ik wil er graag een derde in. ik heb xp procesor is 1.7ghz moederboord is msi 6528 is het mogelijk dat ik er een 3é harde schijf in kan doen?
  • http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=31 Zo te zien heb je twee ide aansluitingen. Daar kun je vier apparaten op aansluiten. Dus bijvoorbeeld drie harddisks en een cd-brander. Wil je meer aansluiten, dan kun je een pci ide controller kopen. Daar kun je vaak weer 4 apparaten op aansluiten. Pas wel op dat je niet teveel uitgeeft, het is al niet zo'n recent bord meer.
  • [quote:5cb7d9fb5d="gerben"]http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=31 Zo te zien heb je twee ide aansluitingen. Daar kun je vier apparaten op aansluiten. Dus bijvoorbeeld drie harddisks en een cd-brander. Wil je meer aansluiten, dan kun je een pci ide controller kopen. Daar kun je vaak weer 4 apparaten op aansluiten. Pas wel op dat je niet teveel uitgeeft, het is al niet zo'n recent bord meer.[/quote:5cb7d9fb5d] Denk in het laatste geval ook hierom: 1. Levert de voeding voldoende power? Er is extra stroom nodig en ook een connector. 2. Zijn er nog vrije IRQ / DMA adressen voor extra disks? Overgens heeft Gerben volkomen gelijk, ouder bord... :wink:
  • IRQ/DMA gaat niet op voor harde schijven, maar voor uitbreidingskaarten e.d.. Het gaat er dus om dat je een ide aansluiting vrij hebt.
  • DMA (Direct Memory Acess) gaat zeker wel op voor harddisks. Instelling PIO of DMA kan je uit kiezen. Je heb gelijk als je bedoelt dat de DMA toewijzingen "op" zouden zijn zoals een IRQ.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.