Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Router / software

None
20 antwoorden
 • Een tijdje geleden stond er in de C!T een router test. Een regel tekst blijft me bezig houden, omdat ik binnenkort zelf met "gedeeld internetten" begin:
  "Bij de meeste routers is software bijgevoegd voor een aantal populaire providers, zoals chello, @home, etc."
  Hoezo "software"….?
  Kan iemand me dit uitleggen?

  Groet,
  Ton
 • Bij mijn router, Etech, zat helemaal geen software bij.
 • je hebt toch software nodig om je pc goed met je router te laten communiceren en om zaken als ingebouwde firewall en het openen/sluiten van poorten in te stellen?!
 • Bij mij niet.

  Dit gaat gewoon via je browser, in mijn geval dus i.e.

  Daar tik ik dan het adres van de router in en voila, je zit in je router.
 • Geldt ook voor mijn Edimax, handig en snel, lijkt Overtoom wel! :)
 • Je hebt helemaal geen extra software nodig om je PC goed te laten comminiceren met je router. Gewoon inpluggen en dan dus (zoals gezegd) benaderen via je browser. Wel leveren ze er vaak een CD-rom bij met wat documentatie in pdf formaat. Beetje overbodig vind ik zelf.
 • zat bij mijn (Sitecom) router ook, een handleiding, en een handleiding in .pdf op de CDrom, pcies hetzelfde :S … mijne kon ik ook gewoon benaderen via mn browser
 • Hoi Chestah,

  Die Sitecom had ik ook in gedachten (om aan te schaffen): op blz. 23 van C!T nr.2 is bij de Sitecom vermeld dat "er een groot aantal standaardinstellingen voor populaire providers, zoals chello, @home, enz. aanwezig zijn…."
  Wat hiermee bedoeld wordt is me niet helemaal duidelijk, maar uit de antwoorden begrijp dat er in principe geen software geinstalleerd hoeft te worden om met dat ding te kunnen communiceren….??

  Groet,
  Ton
 • klopt : geen software nodig.

  Wel is het handig als je de instellingen voor een bepaalde type router kent bij Kabel providers.
 • Instellingen:
  Neem me niet kwalijk als ik wat misschien naar de bekende weg vraag, maar "werken met een router" is nieuw voor mij, bovendien ben ik 50+ :( ondanks alle verwoede pogingen wordt 't dan wat moeilijker om van [u:59340e0287]alles[/u:59340e0287] op de hoogte te blijven…. :cry:

  A) Betreft Chello: alles wat ik weet is dat mijn kabelmodem een MAC adres heeft, die wist ik al voordat ik 'm geinstalleerd had. Ik neem aan dat de IP automatisch toegewezen wordt(??)
  [u:59340e0287]Wat[/u:59340e0287] moet ik v.w.b. die router instellen? Ik neem aan dat ik door een IP adres in te voeren in de adresbalk van IE in een conf. menu kom….(?) Het modem hoeft toch qua instellingen niet gewijzigd te worden, deze zit nog [u:59340e0287]voor[/u:59340e0287] die router. De provider "ziet" toch alleen 't modem…(?)

  B) Verder neem ik aan dat je om die Firewall te activeren en in te stellen nog een stuk software moet installeren…(?)

  Groet en dank voor reactie(s)
  Ton
 • Volgens mij staat die firewall etc standaard aan.Heb je nog geen router?

  Ik had er zelf ook totaal geen kaas van gegeten maar t ging hier echt vanzelf allemaal.Inpluggen en windows automatisch een ip adres toe laten kennen en thats it.
 • [quote:a369a9c496="weert114"]Volgens mij staat die firewall etc standaard aan.Heb je nog geen router?

  Ik had er zelf ook totaal geen kaas van gegeten maar t ging hier echt vanzelf allemaal.Inpluggen en windows automatisch een ip adres toe laten kennen en thats it.[/quote:a369a9c496]

  Ach, 't zal ook wel loslopen, maar ik ben een type die graag vooraf zoveel mogelijk weet :wink:
  Dat die firewall "default" aan staat: lijkt me toch stug. Immers, je moet toch ook de mogelijkheid hebben om 'm niet te gebruiken…??

  Ton
 • Ik heb net ff gekeken in mn router maar kon niks vinden over een firewall.

  Heb ook gelijk in mn adsl modem gekeken, want die heeft ook een firewall maar daar kon ik er ook niks over vinden.Ik weet dus niet of je hem uit kan zetten enzo.
 • ???
  Als je een router met firewall hebt, dan moet je 'm toch kunnen configureren. Bovendien kan ik me voorstellen dat je 't hele geval "uit" moet kunnen zetten, net als b.v. een software firewall (ZoneAlarm)….

  Ton
 • Ja dat zou ik ook zeggen.Het zal ws ook wel kunnen maar ik heb er echt niks over kunnen vinden.Heb bij geavanceerd enzo gekeken maar niks.

  Misschien dat er op het modem en de router zelf een knopje of iets zit waarmee je hem aan en uit kan zetten, maar dat geloof ik ook niet.
 • Als iets op DEFAULT staat wil dat nog niet zeggen dat je het niet kan veranderen.
  DEFAULT betekend gewoon de standaard instelling.
  Als er een firewal ingebouwd zit kan je hem ook configureren.
  Goed zoeken dus.

  Evtueel met die CD met software/PDF files. :wink:
 • [quote:c4d602debb="spiderned"]Als iets op [b:c4d602debb]DEFAULT [/b:c4d602debb]staat wil dat nog niet zeggen dat je het niet kan veranderen.
  DEFAULT betekend gewoon de standaard instelling.
  Als er een firewal ingebouwd zit kan je hem ook configureren.
  Goed zoeken dus.

  Evtueel met die CD met software/PDF files. :wink:[/quote:c4d602debb]
  Heb je mij ook nergens horen zeggen :wink:
 • Voel je je aangesproken? :lol:

  Nee joh, dat sloeg op lion.

  [quote:afe9d1fc62="lion"]Dat die firewall "default" aan staat: lijkt me toch stug. Immers, je moet toch ook de mogelijkheid hebben om 'm niet te gebruiken…?? [/quote:afe9d1fc62]
 • [quote:df2b88651e="lion"]Instellingen:
  Neem me niet kwalijk als ik wat misschien naar de bekende weg vraag, maar "werken met een router" is nieuw voor mij, bovendien ben ik 50+ :( ondanks alle verwoede pogingen wordt 't dan wat moeilijker om van [u:df2b88651e]alles[/u:df2b88651e] op de hoogte te blijven…. :cry:

  A) Betreft Chello: alles wat ik weet is dat mijn kabelmodem een MAC adres heeft, die wist ik al voordat ik 'm geinstalleerd had. Ik neem aan dat de IP automatisch toegewezen wordt(??)
  [u:df2b88651e]Wat[/u:df2b88651e] moet ik v.w.b. die router instellen? Ik neem aan dat ik door een IP adres in te voeren in de adresbalk van IE in een conf. menu kom….(?) Het modem hoeft toch qua instellingen niet gewijzigd te worden, deze zit nog [u:df2b88651e]voor[/u:df2b88651e] die router. De provider "ziet" toch alleen 't modem…(?)

  B) Verder neem ik aan dat je om die Firewall te activeren en in te stellen nog een stuk software moet installeren…(?)

  Groet en dank voor reactie(s)
  Ton[/quote:df2b88651e]

  bij mij was het een kwestie van via de browser naar de router gaan via een IP, setupje runnen waarin gevraagd werd in welk land je woonde, en welke provider je had. In mijn Sitecom DC-202 router staan er bij het tabje Security onder Advanced wel wat over een firewall, een DoS firewall, met weinig functies…
 • Even gekeken bij de FAQ's op hun site. Een punt ging over het niet functioneren van LiveUpdate (Symantec, NAV); een gesloten poort openen:
  —–
  U kunt deze poorten openen onder Virtual Servers in het routermenu.
  —–
  Zegt mij weinig, want ik heb 't ding nog niet in bezit, maar configuratie is dus mogelijk (ik hoop gebruiksvriendelijk!)

  Ik heb overigens (nog) niets kunnen vinden over 't al of niet "buiten werking stellen" van die firewall…..

  Groet,
  Ton

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.