Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

[Win ME] Start niet meer op -> zwart scherm.

10 antwoorden
  • Ok, dit is een beetje lastig uitleggen aangezien het niet mijn pc is maar die van mijn vriend, ik ga het toch proberen, aangezien ik zelf geen idee heb hoe ik hem er mee kan helpen. Hij was gister aan t scannen met adaware, dat liep vervolgens vast en de computer reageerde niet meer. Ctrlaltdel werkte ook niet meer, dus hij heeft m gewoon uitgezet. Daarna wilde hij weer opstarten maar na het windows logo kwam er gelijk een zwart scherm wat niet meer weg ging. Hij heeft geprobeerd om op te starten in de veilige modus. Toen kwam hij na het windows logo wel bij scandisk, maar die hield er na een paar seconden ook mee op en weer verscheen het zwarte scherm. Opstarten met een opstartdiskette werkte ook niet, er volgt wel een driverstest, maar daarna komt er geen prompt en verschijnt wederom het zwarte scherm. Hij kan de BIOS wel inkomen, maar zodra je daar iets selecteerd wordt het scherm weer zwart. In de veilige modus is het 1 x voorgekomen dat zijn desktop wel verscheen, maar zonder icoontjes en ook nu werd het scherm weer na een tijdje zwart. Erg warrig allemaal, omdat er elke keer weer wat anders gebeurd, maar dat zwarte scherm steeds weer verschijnt. Volgens hem lijkt het alsof de monitor in de slaapstand terecht komt. Het lampje van de HDD (het rode lampje) blijft constant branden als het scherm zwart is. Heeft iemand hier misschien enig idee hoe hij weer normaal zou kunnen opstarten? Of iig bij systeemherstel of desnoods de prompt terecht kan komen. Formatteren en herinstalleren lukt op deze manier ook niet, aangezien je vanuit dat zwarte scherm weinig kunt doen Mocht het ooit nog lukken de pc normaal op te starten of te formatteren dan gaat er iig een andere versie van windows op (98se of 2000), maar zolang dat ding niet normaal opstart kunnen we er weinig mee De pc is trouwens nog geen 2 weken geleden geformatteerd, dus zo verrot kan het allemaal nog niet zijn lijkt me. (Nouja voor zover windows ME niet al standaard klote is) Virusscanner (norton) heeft hij altijd aan staan, dus de kans dat het een virus is lijkt me klein (??). Maar wat is het dan wel en wat doe je er aan? Help ajb!
  • Temperatuur van de CPU is okay? Het klinkt alsof de computer na een bepaalde tijd gewoon niks meer doet, maakt niet uit wat. Of is dat een verkeerde conclusie?
  • [quote:3593419580="Fluhr"]Hij kan de BIOS wel inkomen, maar zodra je daar iets selecteerd wordt het scherm weer zwart. Volgens hem lijkt het alsof de monitor in de slaapstand terecht komt. Het lampje van de HDD (het rode lampje) blijft constant branden als het scherm zwart [/quote:3593419580] Het lijkt me een hardware probleem. Heeft die monitor een meer kleuren led, die dus van kleur veranderd wanneer deze naar de slaapstand gaat? Probeer eerst die PC op een andere monitor. Is onlangs nog hardware in die PC er bijgeplaatst?
  • [quote:a38d8353d8="Hans.Vosman"]Temperatuur van de CPU is okay? Het klinkt alsof de computer na een bepaalde tijd gewoon niks meer doet, maakt niet uit wat. Of is dat een verkeerde conclusie?[/quote:a38d8353d8] Geen idee, hoe controleer je dat?
  • [quote:128d585a10="jolo"][quote:128d585a10="Fluhr"]Hij kan de BIOS wel inkomen, maar zodra je daar iets selecteerd wordt het scherm weer zwart. Volgens hem lijkt het alsof de monitor in de slaapstand terecht komt. Het lampje van de HDD (het rode lampje) blijft constant branden als het scherm zwart [/quote:128d585a10] Het lijkt me een hardware probleem. Heeft die monitor een meer kleuren led, die dus van kleur veranderd wanneer deze naar de slaapstand gaat? Probeer eerst die PC op een andere monitor. Is onlangs nog hardware in die PC er bijgeplaatst?[/quote:128d585a10] Een andere monitor hebben we helaas niet tot onze beschikking op dit moment. Er is onlangs een ethernetkaart, een geval om te internetbankieren en een adsel modem bijgeplaatst. Of de monitor een meer kleuren led heeft weet ik niet, zal ik even navragen. Wat zou je er dan aan kunnen doen dat het scherm steeds zwart wordt? :-? Iig bedankt voor jullie reacties!
  • doe eens een kale start, anders ff met andere pc uitwisselen
  • Hm, dit kan idd niet anders dan een hardwareprobleem zijn. Ik heb het een keer meegemaakt dat een nieuw batterijtje voor het bios alles oploste, maar het zou (gezien het zwarte scherm) wat mij betreft ook een kapotte of slecht contact makende videokaart kunnen zijn, of kapot geheugen dat je hele pc doet vastlopen. Ik denk dat het niet zozeer in je HD kan zitten, omdat hij het ook doet als je in het BIOS zit (en voor zover ik weet wordt er dan nog niks met je HD gedaan). Probeer idd eens al het overbodige (modem, ethernet, soundcard, etc) uit je pc te halen, koppel alle USB apparaten los en start op. Als je meerdere geheugenbankjes hebt, haal ze dan eens een voor een er uit en start op met maar eentje geplaatst. Probeer eventueel ze op andere banken op je moederbord te plaatsen om te kunnen zeggen of je moederbord kapot is. Kijk ook voor de zekerheid of de jumper om je BIOS te wissen niet fout of slecht contact maakt, en/of probeer een andere BIOS-batterij. Controleer ook de koeling; draaien de fans (CPU, voeding, video) allemaal? Hele waslijst ;-) maar meer kan ik even niet bedenken. Succes en laat weten wat er uit komt!
  • move to.
  • Het is opvallend dat ie het pas na een korte tijd niet meer doet: bij het opstarten lukt nog wel, maar daarna niet meer.. Ik denk dus aan de koeling en dan vooral CPU, want die wordt het snelst het heetst, of anders GPU: die laatste zou meteen verklaren waarom de monitor op slaapstand slaat.. Nog ter aanvulling op Maarten81: je kan ook je HDD loskoppelen, al je randapparatuur, incl toetsenbord en muis. Dan zegt hij in het POST scherm dat ie een of meerdere van het bovenstaande niet kan vinden, maar dan kan je iig controleren of ie dan uitslaat. Als ie het niet doet: test ander mobo, anders langzaam componentjes erbij doen tot ie weer vastloopt: dan heb je het probleem. Ter aanvulling van teacher: het is senseo :P
  • hoe dan ook, bij het plaatsen van de netwerkkaart kan er iets aangestoten zijn of een klein beetje losgeraakt dus nu eerst alle verbindingen in de pc checken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.