Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

D-Link DI-614+ meer dood dat levend

Anoniem
Boerke87
1 antwoord
 • Hey, ik heb een router, oorspronkelijk draadloos, inmiddels bekabelt. Het is de D-Link DI-614+.

  D-Link had nieuwe firmware beschikbaar gesteld, versie 2.70, en die zou enkele dingetjes moeten oplossen. Dus ik heb geupgrade.

  Nu zit ik met een probleem. Het kan zijn dat het aan Chello ligt dat mijn verbinding af en toe er compleet uit ligt, maar dat gebeurde allemaal nadat ik die firmware update had gedaan, zou wel toevallig zijn.

  Nu echter heb ik de complete avond geen verbinding gehad. Ik kon gewoon op m'n router, ik kon op de 2e PC. De router zelf functioneerde dus goed binnen m'n LAN. Alleen is het net of de verbinding modem > router niet goed meer is. Gisteren ging het nog met half uren/uren, maar vandaag dus de hele avond.

  Zojuist heb ik weer verbinding gekregen dus ik snel naar dit forum. Excuses als ik dus niet reageer binnenkort, grote kans dat de verbinding er weer uit ligt.

  Ik heb al geprobeerd te downgraden van firmware, naar m'n oorspronkelijk 2.20. Ook van 2.03 naar 2.20, en ook gewoon direct naar 2.03. Bleef de problemen houden, net of de nieuwe firmware nog is blijven zitten gedeeltelijk.

  Ik las wel op het D-Link forum dat iemand er ook last van had na die nieuwe firmware upgrade, maar dat was telkens maar 3 of 4 minuutjes en bij mij dus veel langer, werd daar geen oplossing geboden. :cry:

  Zojuist zag ik op de Canadese D-Link site nog een nieuwere firmware versie staan (2.30). Ik heb deze nog niet geprobeerd, bang dat mijn verbinding er weer uit knalt maar ik zal het morgen even doen.

  Mijn vraag eigenlijk….heeft iemand hier al ervaringen mee? Of is er misschien een manier waarmee ik het flash geheugen van de router kan wissen en er een verse versie van de oudere firmware op kan zetten of iets dergelijks? Misschien andere oplossingen?

  Alvast bedankt, Michel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.