Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Restspanning......

Anoniem
Henk Bakker
7 antwoorden
 • O.m. de cardreader werkt niet meer in mijn 3 maanden oude pc. Daarover heb ik een mail gestuurd naar de fabrikant, en kreeg ik onderstaand antwoord. Het advies heb ik uiteraard opgevolgd, zonder dat de handeling enige verbetering gaf. maar ik twijfel aan het advies. Is iemand hiermee bekend?


  dat het waarschijnlijk een geval is van restspanning. U kunt dan het beste even de hoofdstekker uit de pc halen ( dus niet uit het stopcontact ), waarna u 8 tot 10 keer op de aan en uit knop drukt aan de voorzijde van de pc. daarna kunt u de stekker er weer indoen en de pc kunt aanzetten. als windows is opgestart zult u zien dat de cardreaders en de wireless lan verbinding het weer functioneren naar behoren.
 • [quote:62b29ae3f2="Henk Bakker"]als windows is opgestart zult u zien dat de cardreaders en de wireless lan verbinding het weer functioneren naar behoren.[/quote:62b29ae3f2] Hmm, zonder verdere uitleg een raar advies. Om van de restspanning af te komen, is het wel een aardig advies. Maar ja, eigenlijk beweren ze dat de PC volledig stroomloos moet worden gemaakt om zo de aangesloten hardware eenn frisse start te geven. Tja, dat zal best in sommige gevallen kunnen helpen. Meestal moet je in zo'n geval de oude drivers verwijderen en de boel opnieuw installeren en als dat niet lukt, proberen op een andere computer en als dat ook niet lukt dan is de hardware misschien kapot. TJa, het is stapje in het foutzoek proces.
 • af en toe de stekker uit het stopcontact kan nooit kwaad. maar om die hele riedel met die startknop af te werken: dat lijkt me onzin.
  staat die pc wel op een goed-geaard stopcontact?
 • Ja natuurlijk staat die pc op een goed geaard stopcontact. En heel regelmatig gaat de stroom eraf. Daarom vond ik het advies zo vreemd! Daar vraag je ook om bij het uitbrengen van het advies lijkt mij.
 • [quote:adea620af3]het beste even de hoofdstekker uit de pc halen ( dus niet uit het stopcontact [/quote:adea620af3] [b:adea620af3]dus niet uit het stopcontact??[/b:adea620af3]??? En wat zou dan het verschil zijn tussen die twee?
  Is het probleem door die actie opgelost?

  Jan de Boer
 • Nee natuurlijk niet.
 • [quote:cf8722d466="Henk Bakker"]Nee natuurlijk niet.[/quote:cf8722d466]Dat had ik ook niet verwacht. Mooie smoes van die fabrikant. Lijkt me geen persoon met kennis van zaken op dat servicebureau. N.b. "de stekker uit de computer zelf, en niet uit het stopcontact." Zeker familie van de uitvinder van het geruite garen en linkshandige lucifers. Geen genoegen mee nemen!
  Heel misschien dat de tip van Hans Vosman werkt.

  Overigens, mocht er al een kern van waarheid in zitten, ik bedoel in z'n algemeenheid, niet specifiek hier (bij bepaalde hobbycomputers vroeger bleef de informatie in het geheugen soms urenlang na uitschakelen nog aanwezig), dan heeft het, hoe belangrijk aarding voor andere aspecten ook is, in dit geval niets daarmee te maken, maar met restlading op de condensatoren van de uitgeschakelde voeding. Maar die hoort door een ontlaadweerstand eigenlijk in korte tijd af te vloeien. In de begintijd werd ons wegens dat aspect geleerd om na uitschakelen (b.v. na een vastloper) tenminste 10 seconden te wachten alvorens hem weer in te schakelen.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.