Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Images op een externe HD

Anoniem
Bosje
9 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Na een bijna fatale bewerking uit te voeren met PM8, waarbij ik al mijn gegegevens zou zijn kwijtgespeeld, besefte ik hoe belangrijk het maken van een backup wel is.

  Nu is mijn oog gevallen op deze Iomega schijf. Volgens de specificaties is de schijf aan te sluiten op de USB2 poort.

  De hele bedoeling van de schijf is dat ik van tijd tot een image maak (met het bijgeleverde Norton Ghost 2003). In geval van problemen wil ik dus mijn recenste image kunnen terugplaatsen. Daar zit het hem nu juist.
  Gaat dat wel gaan? De schijf kan alleen aangesproken worden via USB. En als mijn Windows XP in het slechste geval niet meer opstart, dan ben ik ook niets met mijn image.

  Kortom, hoe gaat dat allemaal in zijn werk? Ik zou dat graag willen weten vóór ik die schijf aanschaf.

  Alvast bedankt voor jullie reacties!
 • Zit in je BIOS Bootsequence geen optie om via USB te starten?
 • In de handleiding van mijn pc staat :
  Removable devices (usually floppy discs)
  CD-ROM drive
  Hard Drive
  Network Boot

  Dat laatste heb ik nog nooit uitgeprobeerd. Dus of het werkt, daar heb ik mijn twijfels bij.

  (Ik heb wel een netwerk thuis, maar de optie om de schijf dan aan een andere pc te hangen lijkt me niet zo goed. De andere pc's hebben trouwens geen USB2.)
 • K dan haak ik hier al af. :wink:

  Maar, als je een netwerk hebt is het ook mogelijk die image op een andere PC in het netwerk te zetten. Desnoods tik je een oude PC op de kop met een paar GB schijf.
 • [quote:1b483bdffe="mlouage"]De hele bedoeling van de schijf is dat ik van tijd tot een image maak (met het bijgeleverde Norton Ghost 2003). In geval van problemen wil ik dus mijn recenste image kunnen terugplaatsen. Daar zit het hem nu juist.
  Gaat dat wel gaan? De schijf kan alleen aangesproken worden via USB. En als mijn Windows XP in het slechste geval niet meer opstart, dan ben ik ook niets met mijn image. [/quote:1b483bdffe] Volgens deze info zou het moeten kunnen.
  [quote:1b483bdffe="mlouage"]Kortom, hoe gaat dat allemaal in zijn werk? [/quote:1b483bdffe] Hoe dat werkt met Ghost weet ik niet. Zelf heb ik Acronis PartitionExpert2003, die op een bootable CD staat. Als ik ervan opstart, dan ziet deze ook mijn externe harddisk die aangesloten is via USB2.
 • Ok. Het een en ander is me nu al duidelijk.

  Dus het zou best mogelijk zijn dat Norton Ghost 2003 een boot flop (of moderner : een bootable cd) aanmaakt met de restore software. Deze software zou dan ook de USB2 schijf kunnen aanspreken?
 • [quote:67e2ed6f7b="mlouage"]Dus het zou best mogelijk zijn dat Norton Ghost 2003 een boot flop (of moderner : een bootable cd) aanmaakt met de restore software. Deze software zou dan ook de USB2 schijf kunnen aanspreken?[/quote:67e2ed6f7b] Inderdaad. Zolang deze bootable flop of cd maar geen gebruik maakt van DR-DOS zoals PartitionMagic8, die de externe harddisk aangesloten via USB2 niet ziet.
 • IK heb er juist even de manual van Norton Ghost 2003 op de website bijgehaald. Ghost biedt inderdaad ondersteuning voor USB2 en ook Firewire.
  Firewire heb ik ook op mijn pc.

  Ik denk dat de beste keuze dan een schijf is dat zowel via USB2 én Firewire kan aangesloten worden. Stel dat er 1 connectie het laat afweten, dan heb ik nog altijd 1 over.

  Bedankt voor jullie reactie!
 • Bij mijn weten kan Ghost vanaf versie 7 een bootdisk aanmaken met daarop USB drivers. En kan Ghost hiermee een via USB aangesloten schijf benaderen. Dan met die flop booten, en vervolgens de image terugzetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.