Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Firewire vs USB conflict??

None
5 antwoorden
 • Kunnen Firewire en USB met elkaar in conflict zijn? Ik heb steeds problemen met de capture van mijn DV beelden. Vaak loopt hij vast. Soms is de kwaliteit slecht. Ik heb een ADSL modem en een scanner aangesloten op USB.

  De netwerkfunctie van de firewire kaart heb ik uitgeschakeld in apparaatbeheer.

  Systeem: P4, 2.6Ghz, 512int, 128gr, hd120GB, XP+SP1
  Videosoftware: Nero VisionExpress 2
 • [quote:d7c256cba7="sanne2jo"]Kunnen Firewire en USB met elkaar in conflict zijn? [/quote:d7c256cba7] Zijn deze beide onboard, 2 pci kaarten of een Firewire/USB2 combo kaart? Heb je al gekeken naar de IRQ's in WinXP Systeeminfo > Hardwarebronnen > IRQ's. Staat overal bij status OK? Ik heb zelf een Firewire/USB2 combo kaart, die gebruikt wel 3 IRQ's maar voldoet wel.
 • [quote:4aee923b31="jolo"][quote:4aee923b31="sanne2jo"]Kunnen Firewire en USB met elkaar in conflict zijn? [/quote:4aee923b31] Zijn deze beide onboard, 2 pci kaarten of een Firewire/USB2 combo kaart? Heb je al gekeken naar de IRQ's in WinXP Systeeminfo > Hardwarebronnen > IRQ's. Staat overal bij status OK? Ik heb zelf een Firewire/USB2 combo kaart, die gebruikt wel 3 IRQ's maar voldoet wel.[/quote:4aee923b31]

  De firewire is een PCI Sweex kaartje, de USB2 poorten zijn onboard. Er zijn geen IRQ conflicten
 • [quote:21d9a37d70="sanne2jo"]De firewire is een PCI Sweex kaartje, de USB2 poorten zijn onboard. Er zijn geen IRQ conflicten[/quote:21d9a37d70] Dus dan deelt de firewire kaart geen IRQ met USB2? En heb je al die firewire kaart al in een ander pci slot geprobeerd? En staat er nog info bij Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur? Was dat capture probleem van DV beelden al toen je 'm voor het eerst gebruikte, of pas later?
 • [quote:48b54ff7e0="jolo"][quote:48b54ff7e0="sanne2jo"]De firewire is een PCI Sweex kaartje, de USB2 poorten zijn onboard. Er zijn geen IRQ conflicten[/quote:48b54ff7e0] Dus dan deelt de firewire kaart geen IRQ met USB2? En heb je al die firewire kaart al in een ander pci slot geprobeerd? En staat er nog info bij Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur? Was dat capture probleem van DV beelden al toen je 'm voor het eerst gebruikte, of pas later?[/quote:48b54ff7e0]

  Geen IRQ conflicten, dat probleem is er al vanaf het begin. Ik heb hem al geprobeerd in een ander pci slot maar het probleem bijft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.